Proteinboosting: Veien til høyere ytelse og bedre proteinutnyttelse
Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.
I april ble det innført endringer i avlsverdiberegningen for kalvingsegenskapene. Fra da av utnytter vi de genetiske sammenhengene mellom egenskapene. Det vil gi sikrere avlsverdier, spesielt for kalvingsvansker.s
Mange av de samme genene påvirker to eller flere av kalvingsegenskapene; det er genetiske sammenhenger mellom dem. Når sammenhengene inkluderes i avlsverdiberegningen, vil informasjon om en egenskap inngå som tilleggsinformasjon om en annen. Tilleggsinformasjon fra andre egenskaper bidrar til sikrere beregning av avlsverdiene. Dette gjelder spesielt for egenskaper med lav arvbarhet, som har høy genetisk sammenheng til egenskaper med høy arvbarhet.
Les hele artikkelen fra nr. 3 i 2023 HER
Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.
På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.
Dansk fôringsekspert stiller spørsmål ved om dårlig blanding av fôret kan være årsaken til problemene som har oppstått i noen danske besetninger som bruker Bovaer.
Vi er inne i høgsesongen for kalving og her er litt tips/råd om sjølve kalvinga, nemleg å få kalven levande og sprek ut, og å gi han ein god oppvekst med god vektauke og fråvær av sjukdom.
Geno og Tine har satt livstidsproduksjon på agendaen i 2025. Holdbarhet på melkekyr er en mye brukt bærekraftsindikator som har stort fokus internasjonalt. I denne artikkelen går vi inn på bruken av holdbarhet på kua som et mål på helse og dyrevelferd og ser på hva som kan gjøres for å få ned andelen ufrivillig utrangerte melkekyr.