Forskjellig

Animalia

Storfekjøttkontrollen

Årsmelding 2023

Storfekjøttkontrollens Årsmelding for 2023 er lansert. Du finner den på hjemmesiden til Animalia under Husdyr og Storfekjøttkontrollen.

Rapporten årsoppgjør

Årsoppgjør er en rapport som er laget med tanke på bruk i forbindelse med regnskapsføring og statusbalanse ved årets slutt. Den kan lastes ned som PDF slik at du kan sende den til for eksempel regnskapsfører. Huske å velge rett årstall før du tar ut rapporten.

Registreringsfrister

Husk at kalver skal meldes inn enten i Storfekjøttkontrollen eller i Husdyrregisteret innen syv dager etter at dyret ble merket. Kalver må merkes før de forflyttes, og senest 20 dager etter fødsel. Ved kjøp og salg er fristen for å rapportere inn forflytningen syv dager.

Feilmerking av kalv

Dersom du oppdager at du har registrert feil kalv på ei ku, eller at en kalv har fått feil merke, er det viktig at dette rettes opp så fort som mulig. Det er viktig at kalver som avhornes eller får annen veterinærbehandling har rett merke ved behandling. Dersom dere oppdager slike feil før en veterinærbehandling, er det bare å slette kalven og legge den inn på nytt med rett informasjon. Etter behandling er det ikke mulig å endre nummer på kalven og dere må ta kontakt med brukerstøtte hos Animalia for å få rettet opp feilen.

Beite/binge i beitesesongen

Beite/binge er et nyttig verktøy for å holde oversikt over besetningen både i fjøs og på beite. Her kan du både planlegge og registrere flytting av dyr. Du kan ta ut individlister for hvert enkelt beite samt ha dokumentasjon over hvilke dyr som har gått på hvilke beiter tidligere. Egen noteringsliste og tilsynsliste for beite/binge finnes ved å gå inn på det enkelte beite/binge.

Hvis du flytter en okse med kategori avlsdyr inn i et beite eller en binge, med kyr/ungdyr så vil det automatisk genereres bedekning. Når oksen flyttes ut av beite/bingen vil bedekningen avsluttes automatisk. Dette kan spare deg for en del manuell registrering.

Merk at du også kan flytte dyr inn i beite/binge via Besetning og Masseregistrering. Gå til Besetning og huk av de dyrene du vil at skal flyttes. Trykk på Masseregistrering og velg Beite/Binge. Da kommer du rett inn i Beite/Binge med de dyrene du vil flytte.