Medlemsinfo

Geno

Redigert av
Eva Husaas

Valg av årsmøteutsendinger 2020

Valget foregår fra 16. november til 1. desember, og alle medlemmer mottar da en link til valget via e-post. Denne går til e-posten som er registrert på foretaket i produsentregisteret, og hvert foretak har én stemme.

Slik gjennomfører du valget:

  1. Les mottatt e-post fra Geno SA om valget (sendes ut 16. november)

  2. Trykk på lenken i e-posten for å avgi din stemme

  3. Kryss av på årsmøteutsendinger for å stemme. Her har du tre muligheter:

    • Stemme på alle årsmøteutsendingene. Da haker du av på alle

    • Stemme på bare noen av årsmøteutsendingene. Da haker du kun av på de du ønsker å stemme på. Resten blir da ­registrert som blanke stemmer

    • stemme blankt på alle. Da huker du av på dette alternativet.

  4. Til slutt har du mulighet for å gi tilbakemeldinger på hvordan valget er gjennomført. Dette er frivillig.

  5. Du er ferdig – takk for at du har brukt Geno-stemmeretten din!

Det kommer en del påminnelser underveis i valgperioden og vi håper flest mulig går inn og stemmer!

Se presentasjon av årsmøteutsendingene på side 48.
Les mer på www.geno.no/valg

Digitale høstmøter 2020

Det er Geno-kontakter, årsmøteutsendinger, styremedlemmer og valgkomité som møter til Genos høstmøter. Styret vedtok under styremøte i september at det på grunn av koronasituasjonen blir digitale høstmøter. Høstmøtene arrangeres på Microsoft Teams på samme måte som årets årsmøte ble holdt. Tid for alle møter er fra 09.30-14.00, med lunsj fra 11.30-12.00. Egen innkalling sendes til de det gjelder.

Fordelingen av Geno-kontakter og årsmøteutsendinger på de ulike møtene blir den samme som det ville vært ved fysiske møter. Det blir ikke fysiske møtesteder, kun Teams-møter.

Uke

Dag

Dato

Sted

Område (fordeling)

43

Tirsdag

20.okt

Teams

Nord

43

Tirsdag

20.okt

Teams

Øst (Øyer)

43

Onsdag

21.okt

Teams

Øst (Jevnaker)

44

Tirsdag

27.okt

Teams

Sørvest (Bergen)

44

Onsdag

28.okt

Teams

Sørvest (Bryne)

44

Onsdag

28.okt

Teams

Midt (Surnadal)

44

Torsdag

29.okt

Teams

Midt (Mære)

Etterfakturering for oksekalv etter embryo fjernes

Styret i Geno har vedtatt at etterfakturering for oksekalv etter embryo tas vekk fra og med 15. september. Dette gjelder for oksekalver som er født fra og med denne datoen.

Nå har vi også kampanje på NRF-embryo fra 15. september til 31. desember. Det er i denne perioden 500 kr rabatt per embryo.

Kostnaden for embryoinnlegg er dermed utgifter til veterinær for innlegg og kjøring. Dersom det blir et vellykket resultat blir det etterfakturert 4 500 kr for kvigekalv når kalven er født og registrert i Kukontrollen. Det blir ikke etterfakturert for oksekalv.

Prisen for innlegget til veterinær er 1 100 kr for ­første innlegg på gården og 600 kr for påfølgende innlegg. Kjøring kommer i tillegg og varierer med kjøreavstand. Ved innlegg av fire eller flere embryo samme dag er det en fastpris på kjøring på 1 600 kr.

Les mer på www.geno.no/NRFembryo

Genopodden – Genos nye podkast

Geno har fått sin egen podkast. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap), og Mari Bjørke (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. Ny episode av Genopodden publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, iTunes, Soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke. Episodene legges også ut på www.geno.no/genopodden.