Kjøtt

Norsk Rødt Fe i Årets kokk 2023

Norsk Rødt Fe er gitt en av hovedrollene i den prestisjetunge kokkekonkurransen Årets kokk i 2023. – Dette er rett og slett en råvare vi kokker bør jobbe mer med for å skape gode matopplevelser, sier kjøkkensjefen på Hotell Britannia, Christopher W. Davidsen.

Oda Christensen

Leder for markedsføring og kommunikasjon i Geno

oda.christensen@geno.no

NRF-kjøtt får hovedrollen i Bocuse d’Or-retten i konkurransen om å bli Årets kokk i 2023.

Foto: Matprat

Davidsen vet hva han snakker om. Ikke bare er han kjøkkensjef på Britannia i Trondheim, med hovedansvaret for Michelin-stjernerestauranten Speilsalen, han har også vunnet Årets unge kokk, og ble dermed kvalifisert til å representere Norge i den kjente konkurransen Bocuse d’Or. Der imponerte han stort, og tok hjem sølvet i både Europa-konkurransen og hovedkonkurransen i Lyon.

Bocuse d’Or Europe i Trondheim

Norske råvarer og tradisjonelle retter er temaet i kampen om å vinne en plass som kandidat til Årets kokk 2023. Den av kandidatene som vinner Årets unge kokk, skal deretter konkurrere i Bocuse d’Or Europe, som i 2024 arrangeres i Trondheim, for å bli Norges kandidat til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or 2025. Hver kandidat i konkurransen om å bli Årets kokk skal sende inn unike og personlige oppskrifter, med bilder av en ganefryd, en freestyle-rett og en klassisk Bocuse d’Or-tallerkenrett. Det er i selve Bocuse d’Or-retten at NRF har fått hovedrollen.

Høyrygg av NRF

– Temaet for konkurranse er klassikere. På menyen står klassiske norske råvarer som potet, meieriprodukter og løk, i tillegg til høyrygg av Norsk Rødt Fe, tørrfisk fra Lofoten og grønnsaker fra ambisiøse norske produsenter. De utvalgte råvarene har vært sentrale i det norske kjøkkenet i all tid, og utgjør en viktig del av vår tradisjonelle matkultur, sier faglig leder for det norske Bocuse-akademiet, Christopher W. Davidsen, til magasinet Horeca.