Q-bonden

Q-bonden

Redigert av Heidi Stenseng

Melkekvalitet i 2020

Q-meieriene avd. Gausdal feirer to måneder med topp melkekvalitet. Det betyr at alle produsenter ble avregnet med elitemelk i februar og mars og 98.9 prosent i januar. Godt management er viktig for å oppnå gode resultater.

Endringer i anvendt melk fra 2000- 2020

Vi har sett litt på endringer i anvendt melk i PU-ordningen de siste 20 år. Det er konsummelk til dagligvare som har den største nedgangen på ca. 20 prosent eller 115 millioner liter i denne perioden. På tross av at det drikkes mindre melk har det vært økning i de andre kategorier som ost, smaksatt melk og yoghurt som gjør at totalmengde melk produsert i Norge bare er 6 millioner liter lavere i 2020 enn 2000.

Utmerkelser for elitemelk

Q- Meieriene sine produsenter på Jæren ble i år igjen invitert til årsfest i samfunnshuset på Nærbø i februar. En populær sosial kveld med god mat, taler og dans. Vi gratulerer!

Følgende har gjort seg fortjent til utmerkelser:

5 år:

10 år:

15 år:

Halvard Hegrestad

Rasmus Reime

Solveig og Martin Skadsem

Laksesvela Oddbjørn

John Olav og Åse Lothe

Berit & Arnt Mikal Time Bø

Håland Erlend

Auglend Gard DA v/Ingve Auglend

Elizabeth og John Erga

Brattholen samdrift

Jan Magnus Hillesland

Marita og Geir Øvstebø

Per Erik Skretting

Høyland Gard DA

Lars Bore

Kjetil Ask

Gjesdal Unn

Idsøe Arnfinn

Fra ventre: Karin Aamodt (Q), John & Elizabeth Erga, Marita (& Geir som ikke er tilstede) Øvstebø, Berit & Arnt Mikal Time Bø og Solveig & Martin Skadsem. Foto: Solveig Flåten