Forskjellig

Animalia

Storfekjøttkontrollen

Nyhet: Nytt registreringsbilde for kalving

Juni 2023 lanserte vi nytt registreringsbilde for kalving. Det nye bildet har fått nytt design på desktop og mobil samt mange nye funksjoner. Valg knappen og utvidet registrering er allerede innført i de fleste registreringsbilder og er en sentral del av det nye kalvingsbildet. Vi har fått innspill fra SFK- brukere at de ønsker en funksjon der man kan starte kalvingsregistreringen uten å måtte tildele individnr. på kalven. Løsningen på dette har blitt funksjonen Kladd.

Valg knapp

Valg knappen ligger helt til høyere i bildet og har følgende innhold:

Utvidet registrering mor (giverku, notat, etikett)

Utvidet registrering kalv (fødselsvekt, kalvens navn, fostermor, farge, notat, etikett)

Fast etternavn

Standard hornstatus (ingen, kollet, hornet)

I utvidet registrering har man mulighet til å velge hvilke felter man vil se slik at registreringen blir tilpasset akkurat ditt behov. Alle valgfrie felter er mulig å huke på/av. Merk at alle feltene som var i det gamle registreringsbilde fortsatt er mulig å hente frem i Valg knappen og Utvidet registrering mor/kalv

Kladd

For å bruke Kladd så trenger kun feltene for Mor og Kalvingsdato være utfylt for å få lagret, man kan derfor lagre de opplysningene som er relevante i Kladden og så hente opp kladden ved en senere anledning og fullføre den. Et eksempel på dette i praksis kan være at man vil registrere selve kalvingen den dagen kalven ble født, men kalven blir ikke merket (fysisk) før et par dager senere. Da kan man opprette en Kladd for så å fullføre registreringen noen dager senere når kalven er merket.

For å lagre en kladd så trykker man på Kladd knappen. Kladdene vises i en egen liste nederst i registreringsbildet på desktop og på mobil finner du de ved å trykke på knappen Kladd øverst i bildet. Merk at kladden ikke blir sendt til Husdyrregisteret, så registreringen er ikke fullført før du har lagret hele kalvingen.

Andre nyheter i kalvingsbildet

Far blir automatisk fylt ut om det finnes en bedekning som passer, datofelter foreslås automatisk, man kan registrere notat og etikett på mor og kalv og man kan registrere embryokalv uten å legge inn bedekning først.