Forskjellig

TINE

Redigert av
Unni P. Christensen

Send inn grassurfôranalyser nå

For å øke omfanget av fôranalyser, og gjøre hele prosessen mer effektiv, har TINE utviklet en egen metode som gir raske svar, rimelige analyser, enkel logistikk og ikke minst mulighet til å bruke informasjonen direkte i verdikjeden. Analysene kan brukes sammen med fortløpende avlingsregistreringer for god arealutnyttelse, og for å måle fôreffektivitet i melk og kjøttproduksjon.

Når melkeprøver og fôrprøver sendes inn og analyseres samtidig er det enklere å se sammenhenger.

Prøvebegrene som er de samme som for melkeprøver, er vanntette og godt egnet for flere analyseformål, og prøvemengden i begrene er stor nok til å et fullgodt analysesvar på de viktigste næringsparametrene.

Mengden i kun ett beger utelukker imidlertid mineralanalyse, så det vil ikke tilbys i vår løsning ennå.

Våre analyser er basert på prøver av surfôr produsert i Norge.

Slik kommer du i gang med prøveuttak og innsending

Eksempel på QR-kode til innsending av fôr til analyse For å få sendt inn fôrprøver må du bestille etiketter til prøvebegrene dine. Disse etikettene inneholder en unik ID for din gård og en QR-kode (se bilde).

Du bestiller et ark som består av 16 etiketter, og bruker 1 etikett på hvert beger du sender inn til analyse. Etikettene bestiller du enten via TINE Medlemssenter eller lenke på medlem.tine.no.

Uttak av prøvene

På medlem.tine.no kan du også finne en beskrivelse og veiledning på hvordan du tar ut og pakker prøvene.

Digitale fagmøter utover høsten

Vi har god deltakelse på våre digitale fagmøter og opplever at dette nå har funnet en god form som de fleste får til å passe inn i en travel hverdag. Og kan man ikke delta direkte, så vil du alltid finne opptak av møtet i etterkant på våre nettsider. Møtene er i utgangspunktet forbeholdt TINE-medlemmer, men en del av opptakene vil ligge tilgjengelig på våre åpne nettsider.

Høsten kjøres i gang med tema Produksjonsstyring 19. og 21. september 2023, og fortsetter med et nytt tema ca. en gang pr. måned. Mer informasjon om temaer, foredragsholdere, tidspunkt og påmelding kommer fortløpende på medlem.tine.no og sendes også ut via nyhetsbrev på e-post.

Eierskiftekurs

Tradisjonen tro setter vi opp eierskiftekurs også nå i høst. Kursdagene er i november. Nærmere info og påmelding kommer på nettsiden og via nyhetsbrev/e-post, så følg med i innboksen.