Forskjellig

Lesernes side

Send oss bilder! Vi ønsker flere bilder fra leserne våre til denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post eller lastes opp på www.filemail.com (bruk buskap@geno.no som mottakeradresse)

Sædstrå-kunst

Tine-rådgiver Jan Atle Bakkenget har sendt oss dette bildet av melkeprodusent Tore Berg som har fått kunstneren Torlaug Sivertsen til å lage et bilde der materialet er sædstrå samlet på gården over mange år. Okser fra Hynar, Drugli og P. Lome og opp til dagens eliteokser har fått sine strå i glass og ramme.

1 000 på kuslipp

Over 1 000 tilskuere møtte opp på kuslipp på Jønsberg videregående skole i Stange i Hedmark. Avisen Hamar Arbeiderblad gjorde i sin dekning av begivenheten et poeng av at dette er flere tilskuere enn fotballaget Ham-Kam har på sine hjemmekamper. På Bygdøy Kongsgård var det i år 4 500 som bivånet kuslippet og der måtte tilskuerne løse billett for å få se de våryre kyrne. Også mange andre steder i landet arrangeres det kuslipp med stort oppmøte, så dette har blitt en fantastisk suksess. Og bedre profilering av næringa er det vel vanskelig å tenke seg.

Foto: Trond Svendsen HA