Q-bonden

Q-bonden

Redigert av
Therese Rudi

therese.rudi@kavli.no

Grasdag

Knut Sylte demonstrerer X-NIR.

Foto: Therese Rudi

I samarbeid med Produsentlaget arrangerte Q-meieriene grasdag på Lillehammer 19.april. Møtet var åpent for alle. Folk kom langveisfra, og det var engasjerte deltakere! Oddbjørn Kval-Engstad fra Norsk Landbruksrådgiving Innlandet ga oss gode tips og inspirasjon før våronna og grassesongen. Knut Sylte demonstrerte X-NIR fra Orkel som er en automatisk grovfôranalysetaker. Det er pistol du setter mot grovfôret og resultata får du med en gang! Det er nok ikke fullt sammenlignbart med analyse fra Eurofins, men det gir en god indikasjon hvilken kvalitet du har på grovfôret ditt. For de med mange forskjellige slåtter og skifter, kan dette være til god hjelp i fôrplanlegginga. Produsenttjenesten i Q Gausdal vurderer å investere i en slik for å kunne hjelpe våre produsenter med å vurdere grovfôrkvaliteten.

Nye produkter

Nå kommer Q med Gresk Yoghurt! Laget med ekte norsk mjølk etter original gresk metode. 30 prosent mindre sukker. Laktoseredusert. Smaker utrolig godt om vi skal si det sjøl! Vi gleder oss stort!

På bildet ser du produktsjef Øystein Skreien, Q-sjefen Bent Myrdahl, Q-bøndene Nils Salte og Bente Helen Otto. For ikke å glemme en av våre mange flinke Queer som produsere mjølka til gresk yoghurt!

God sommer

Vi ønsker alle Q-bønder og Queer en riktig god sommer! God tur til seters til de som skal det!