Forskjellig

Animalia

Storfekjøttkontrollen

Nyhet: bruk lesestaven til å skanne dyr inn i storfekjøttkontrollen

Nå kan du bruke lesestav til å lese av individnummer direkte inn i Storfekjøttkontrollen på mobil. I første omgang er det registreringsbildene for veiing, bedekning, drektighet, kalving, utmelding og innmelding som er klare. I løpet av høsten kommer det ny versjon av besetning med mulighet for å huke av individer med lesestav og ta med disse til masseregistrering på lik linje som på desktop.

For å komme i gang må du laste ned appen Lesestav fra Google Play eller App Store. Åpne appen og følg trinnene for å koble lesestaven, appen og mobilen sammen. Når dette er gjort åpner du Storfekjøttkontrollen i nettleseren på mobilen og går til ett av registreringsbildene som er klargjort, for eksempel veiing eller innmelding. Skann dyret når du står i registreringsbildet, fyll ut relevant info og lagre.

På hjemmesiden til Animalia ligger det en nyhetssak med demonstrasjonsvideo og veiledning for å komme i gang. Den finner du ved å gå til Animalia.no > Husdyr > Husdyrkontrollene > Sauekontrollen > Nyheter og tips > Lesestav app.

Husk å søke om produksjonstilskudd

Det er snart tid for å søke produksjonstilskudd. Fristen er 15. oktober, med telledato 1.oktober. I Storfekjøttkontrollen ligger det en rapport som kan brukes som grunnlag ved utfylling av søknaden. Her får du en oversikt som viser antall dyr i de ulike kategoriene pr. angitt dato. Du finner den under Rapporter > Produksjonstilskudd. Husk at Storfekjøttkontrollen må være ajourført for at tallene skal stemme med det faktiske antallet dyr på gården.

I noen tilfeller har man kyr i besetningen som har kalvet de siste 15 månedene, men hvor kalvingen ikke er registrert i Storfekjøttkontrollen. Dette kan for eksempel være tilfellet ved kjøp av mordyr fra besetninger utenfor Storfekjøttkontrollen. På rapporten finner du disse under Ammekyr > «Kyr uten kalvingsregistrering i Storfekjøttkontrollen», gitt at du har vært inne på dyrets individkort og angitt antall kalvinger ved innmelding. Hvis du har slike dyr må du selv passe på at du fyller ut søknaden med riktig antall dyr.

Avlsverdiberegning

Neste avlsverdiberegning gjennomføres i desember. Frist for registrering av data som skal være med er innen utgangen av november. Husk å legge inn alle vekter og kalvinger.