Intervjuer/Reportasje
Dyregod-dagane

Geno og Tyr delte stand på Dyregoddagane

Dyregod-dagane arrangeres på Batnfjordsøra som ligger en liten halvtimes kjøring fra Molde. Denne messa var godt besøkt, og ifølge lokale aktører så kunne det ligge til rette for publikumsrekord i år.

Odd Einar Friheim

Semintekniker

Levende sædceller studeres i mikroskop på Geno-standen.

Foto: Inger Husveg Lassen.

Nok et salg gjennomført. Fra venstre Inger Husveg Lassen, Øyvind Alvik Dahl og Knut Ole Overaa.

Foto: Privat

På utstillinga kunne en oppleve noe for enhver smak. Her kan nevnes ridderoppvisning i full rustning som trakk masse folk. Lokalvalget som sto for døra var også merkbart, med politiske stander der lovnaden til et bedre landbruk satt løst.

Mye god lokalprodusert mat og masse fint håndarbeid ble bydd fram fra de over 130 standene, men det er landbruket som står i fokus denne helga på Batnfjordsøra.

Dyreutstilling på eget område

Maskiner og traktorer hadde et eget område og det hadde også landbruksorganisasjoner og dyreutstillingen. Utallige dyr og raser var presentert og folk fikk komme tett på mange av dyra. En ser fort at dyr trekker folk, spesielt den yngre garde trekkes raskt mot dyr.

Geno og Tyr hadde stand midt i husdyrområdet. Fredagen var det ikke så mange innom på besøk da det var masse skoleungdom som gikk fra post til post der de fikk innføring i forskjellige deler av norsk landbruk. Lørdagen var det mye mer folk innom, og det ble mang en god diskusjon rundt en kaffekopp og en karamell.

Både Geno og Tyr hadde quiz som det ble trukket ut dags vinnere som fikk flotte premier, og det var mange deltakere som fikk trimmet sine små grå. Få visste svaret på hvor mange utgivelser Buskap har pr. år.

«Slike utstillinger er en viktig del av arbeidet vårt med folkeopplysning»

Se levende sædceller

Svein Skar fra Aure til venstre og undertegnede diskuterer GS testing.

Foto: Inger Husveg Lassen.

Vi i Geno hadde mikroskop der både barn og voksne fikk se levende sædceller, det var meget populært for både små og stor. Vi presenterte også SenseHub, og flere skrev seg på ei liste og ville ha et tilbud på dette flotte styringsverktøyet som er en god hjelper i moderne storfehold.

Det var salg av sæddoser med messetilbud uten gebyr og bøndene fikk med seg ei fin grønn Genobøtte etter handelen. Tyr hadde en presentasjon av de forskjellige kjøttferasene på lørdag, og også melkekyr var også utstilt og presenterte rasen på eksemplarisk vis.

Folkeopplysning om norsk landbruk

Alt i alt må vi si at helga på Batnfjordsøra var meget vellykket for vår, og landbrukets del. Slike utstillinger er en viktig del av arbeidet vårt med folkeopplysning om et meget godt og fremoverlent norsk landbruk.