Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til rlr@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

100-tonner som venter sin 11. kalv

Avlsrådgiver Gro Knutsen har sendt oss bilde og info om denne 100-tonners kua hos Knut Draugedal i Rauland. Kua som passerte 100 tonn i slutten av august er etter 10565 Garvik og morfar er 10108 Nøttestad. Kua er inseminert med 12222 Skoien og er konstatert drektig med sin 11 kalv. Forventet kalving er 4. november.

To kalver etter ei kvige som har vært på Store Ree og produsert embryo.

Foto: Tjerand Lunde

Tvillinger etter embryoinnlegg hos Jostein Halvorsen. Kalvene er trolig enegget, men svar på GS-prøve ikke klar.

Foto: Tjerand Lunde

Embryokalver

Embryoveterinær i Geno, Tjerand Lunde, har sendt oss bilder av embryokalver. Han forteller at kalvene på bilde 1 er avkom etter ei kvige som har vært på Store Ree og produsert embryo. Jostein Halvorsen i Vindafjord fikk embryo etter kviga og det resulterte i disse to kalvene. Jostein har fått kviga i retur og venter på kalv etter den. Det vil da bli tre kalver etter samme kvige på gården.

På bilde 2 ser vi tvillinger etter embryoinnlegg hos Jostein. Kalvene er trolig eneggede, men svar på GS-prøven er ikke klart.

 

Leserundersøkelse buskap

I november vil alle Geno-medlemmer med registrert e-postadresse få tilsendt en spørreundersøkelse om Buskap. Vi håper flest mulig tar seg tiden til å svare på undersøkelsen, slik at vi får et best mulig grunnlag til å utvikle Buskap videre.