Organisasjon

Geno medlem

Redigert av
Ingunn Nævdal

Fokus: Verdien av NRF

Utover høsten settes det ekstra fokus på hva som er verdien av NRF. NRF er her representert av kua 234 Godala P hos Timpelen Ku. Far til kua er 11998 Steindal-P og morfar 11284 Skretting.

Foto: Els Korsten.

I Geno har vi selvsagt alltid fokus på verdien av produktene våre, og vi jobber hver dag for å sikre den verdien inn til din besetning. Det arbeidet ønsker vi å vise deg i en helt klar fokus-kampanje, som vi enkelt og greit har gitt navnet "Verdien av NRF". Hva er verdien av Norsk Rødt Fe? Hva betyr avlsverdiene for deg i din besetning? Kan vi sette en pengesum på avlsverdi? Hva er verdien av det arbeidet hver og en av dere gjør for resultatene på NRF og ikke minst for samvirket Geno? Dette og mer til skal vi svare ut i vår i fokus-kampanje; Verdien av NRF". Vi skal synliggjøre den økonomiske verdien, løfte frem suksesshistorier, vise dere aktiviteter. Rett og slett vise alt det positive med NRF!

Buskap nr. 8 vil være et eget temanummer med artikler som omhandler verdien av NRF. Vi skal ha en digital vandreutstilling i desember. Genopodden vil være særlig aktiv i perioden. Her er det bare å følge med på geno.no, i sosiale medier, i mediekanaler nær deg, Buskap og messer med mere. Vi lover at dette blir spennende! Nevnte vi perioden? Fra 2. oktober og ut året.

Tidspunkt for høstmøter

Høstmøtene blir digitale i år også. Alle Geno-kontakter og andre tillitsvalgte i Geno innkalles til høstmøte. Det blir til sammen fire møter regionvis fordelt.

18.oktober: Nord
19.oktober: Midt
24.oktober: Øst
25.oktober: Sørvest

Alle som skal møte får tilsendt egen innkalling med en Teams-lenke.

Viktig informasjon angående merketenger for prøvetaking ved GS-testing

Prøveutstyret som benyttes til uttak av øreprøver for GS-testing har endret størrelse. Prøverøret har fått større diameter. Det betyr at merketangen som har vært benyttet ikke lenger passer til det nye formatet. Biobank sender derfor med en plastinnsats til tanga som enkelt kan skiftes ut med gammel før de nye merkene tas i bruk. Prøvetaking og innsending vil fungere som før. Den eneste forskjellen er at det nye prøverøret har en litt bredere diameter.

Pass derfor på å bytte ut plastinnsatsen i merketangen med den nye som du får tilsendt før du tar prøver framover.

Dette er instruksen som du får tilsendt sammen med prøveutstyret og plastinnsatsen.