Intervjuer/Reportasje
Dyrsku’n

Sæduttak, dømming og kvigeauksjon skapte stor begeistring

Tekst og foto:
Turi Nordengen

Ansvarlig for sosiale mediere og design i Geno

Beste NRF og Dyrskuprisvinner 2023. Ku 5779 er født 6. februar 2019 og er ei tredjekalvsku hos Kalnes videregående skole. Far er 11863 Hammeren og morfar er 11312 Horn. Kua fikk 4,0 i poeng for jur og 8,5 poeng for kropp og bein. Gratulerer så mye til elevene og lærerne involvert fra Kalnes Videregående skole. De vant også beste Jersey. Hans Storlien fra Geno og Kirsti Winnberg var konferansierer under dømming av beste NRF og beste Jersey.

8.-10. september gikk Dyrsku’n 2023 av stabelen. Geno var til stede med både folk og fe inne i Husdyrhallen. Vi hadde med oss to NRF-elitekviger, NRF-oksen 11921 Krovoll og telemarksoksen 42035 Kristian. Geno viste demonstrasjon av sæduttak to ganger hver dag med telemarksoksen Kristian til stor begeistring fra publikum. Fredagen var den mest innholdsrike dagen sett fra «Geno-øyne» med kvigeauksjon og med Hans Storlien som konferansier under dømming av ku, NRF og Jersey, i tillegg til sæduttak.

Auksjonen av NRF-elitekvigene ble en stor suksess, stødig og engasjert ledet av Håkon Marius Kvæken. Det var flere budgivere i husdyrhallen, samt per telefon. Vinnerbudene gikk til en produsent som var med via telefon, og han endte som kjøper av begge to. Vi håper kvigene lever opp til forventningene og at de koser seg i sitt nye hjem!

Trollsk stemning under dømming av ku.

Landbruks- og matminister Geir Pollestad (med ryggen til) og olje- og energiminister Terje Aasland tok seg tid til en rask prat med Hans Storlien og styreleder Vegard Smenes før de måtte skynde seg videre.

Stort oppmøte på demonstrasjon av sæduttak. Geno hadde to sæduttak om dagen med en meget arbeidsom telemarksokse som ivrig leverte varene til stor begeistring for publikum.

Stor stas for Kristian å få hilse på telemarksoksen Kristian som er oppkalt etter han selv, og han ikke hadde sett siden han var kalv!

NRF-oksen 11921 Krovoll sørget for mye oppmerksomhet og bra trøkk på stand gjennom helga med sine ca. 1300 kilo. Ifølge barna som begeistret kom bort til stand måtte han være den største oksen på Dyrsku’n og den største de har sett noen gang.

Jimmy Marken i Geno viser fram «fangsten» etter et sæduttak for et interessert publikum.