Reportasje

The Legend feiret på Agrisjå

Braut sin 15-årsdag 23. august ble behørig feiret, men som rett og rimelig var ble det også en storstilt markering på årets Agrisjå.

Rasmus Lang-Ree

Tekst og foto

rlr@geno.no

Legenden med kongekrone og følgesvenn Harald Kleiva, som også sang sin Brautsang. Se Braut selv synge med på denne sangen her: www.geno.no -> Om G eno -> Historien om 10177 Braut

Amanda Ulleberg Koen rir på Brautkompisen Skei som leies av Hans Storlien. Harald Kleiva karakteriserer Skei som den snilleste oksen i NRF-historien.

Årets Agrisjå må karakteriseres som en stor suksess med 30 000 besøkende, 320 utstillere og en omsetning på 500 millioner kroner. Flyttingen fra travbanen i sentrum av Stjørdal til Frigården betyr helt andre forutsetninger for vekst i både utstillere og publikum. På formiddagen på åpningsdagen var det lagt opp til stor markering av NRF-oksen over alle NRF-okser – 10177 Braut. Innbudte barnehagebarn sang bursdagssangen, og legenden tok alt oppstyret med stoisk ro. Han hadde med seg kompisen 11617 Skei. Sammen skulle «gutta på tur» videre til Dyregoddagane på Batnfjordsøra, mens Braut skal avslutte turneen på Dyrsku`n i Seljord. Selvsagt er følgesvennen Harald Kleiva med på turen.

Hele 320 utstillere var på plass på årets Agrisjå.

En gedigen bursdagkake til «etterpålaget».

Braut intervjues av NRK med god hjelp av Harald Kleiva og Genostyreleder Jan Ole Mellby.

Styreleder Jan Ole Mellby er strålende fornøyd med Braut sine prestasjoner. Så er det da heller ingen andre okser i NRF-historien som har omsatt sæddoser for 21 millioner kroner. Kanskje blir den neste sønnen 11078 Gopollen som er populær i eksportmarkedene.