Forskjellig

Animalia

Storfekjøttkontrollen

Lansering: Ny versjon av okselista

I mars lanserte vi ny versjon av Okselista på mobil og pc. Valg-knappen som vi har innført i de nye registreringsbildene ble også med i okselista. Tidligere lå det mange hurtiglinker spredt rundt på siden. Nå ligger alle linkene bak valg-knappen, for eksempel link til avlsplan, innavl og oksekatalogen. En helt ny funksjon er at man kan velge å ta vekk kolonnene type (lånt okse eller egen okse), rase og doser. De valgfrie kolonnene huker man av og på i kolonneoppsettet under valg-knappen.

Ved siden av overskriften har det blitt lagt inn en enkel summering over antall aktive og inaktive okser for å få en rask oversikt. Søket i okselista har blitt flyttet og ligger nå rett under overskriften. Her kan man som før søke etter type (lånt/egen), nummer, navn, rase og antall doser.

For å legge til okser så må man trykke på “legg til ny okse” knappen. Under denne knappen har vi samlet alle mulighetene til å søke etter okser. Det er totalt tre måter å søke: via egen besetning, et generelt søk som søker på alle okser som er registrert i SFK og et søk som kun inneholder seminokser.

Små forbedringer i kontrollen

Årsoppgjør-rapporten har nå fått klikkbare tall som gjør at man kan se hvilke dyr som ligger bak tallet.

Noen har opplevd å få opp gamle dyr som aldri har vært i besetningen når de bruker individsøket (I på tastaturet eller forstørrelsesglass på mobil), dette er nå rettet og det kommer kun opp forslag på dyr i egen besetning.

Noteringsliste kalving beregner nå forventa kalvingsdato basert på fars rase.