ANIMALIA – Fagsenteret for kjøtt

Nytt fra Storfekjøttkontrollen

Redigert av:
Kristin Bruun

kristin.bruun@animalia.no

Solveig Bjørnholt

solveig.bjornholt@animalia.no

Årsmelding 2017

Når du leser dette er mest sannsynlig årsmeldinga for 2017 klar. Storfekjøttkontrollens årsmelding blir, i likhet med i fjor, kun sendt ut til de som bestilte den under «Egne valg» i Storfekjøttkontrollen. Bestillingsfristen var 1.februar. Rakk du ikke å bestille den så send e-post til brukerstotte@animalia.no Det kan hende vi har noen ekstra på lager. Den kan også leses på våre nettsider.

Produksjonstilskudd

Snart tid for å søke produksjonstilskudd. Fristen er 15. mars 2018, med telledato 1.mars 2018. Under Rapporter > Produksjonstilskudd ligger det en rapport som kan brukes som grunnlag ved utfylling av søknaden. Rapporten viser antall dyr i de ulike kategoriene pr. telledato. Ammekyrne skilles på de med kalving siste 15 måneder og de uten kalving siste 15 måneder. Tall i blå skrift er klikkbare og du vil da få opp en liste over individene som ligger bak tallet. Dette kan være til hjelp dersom du mistenker at det er avvik mellom faktisk antall og antallet i Storfekjøttkontrollen.

For nye medlemmer som enda ikke har hatt kalvinger som er rapportert inn i programmet vil disse komme opp under «Kyr uten kalvingsregistrering» gitt at du har vært inne på dyrenes individkort og angitt antall kalvinger ved innmelding på hvert enkelt dyr.

Noteringsliste kalving

Noteringsliste kalving er en spesialrapport som er beregnet for å skrive ut og ha med i fjøset for å gjøre noteringer på. Listen vises med bedekninger og forventet kalvingsdato. Dyr som har hatt forventet kalvingsdato de siste to månedene er også med. Listen er tilpasset slik at det skal være enkelt å registrere i programmet når du har ferdig utfylt liste foran deg. Du finner den under Rapporter > Noteringslister > Kalving

Responsive nettsider

Storfekjøttkontrollen kommer i løpet av våren til å få responsive nettsider. Responsive nettsider er sider som tilpasser seg ulike skjermstørrelser. Dette vil gjøre det enklere for deg å registrere inn data på mobiltelefonen eller på nettbrett. De første sidene som kommer med dette er påloggingssiden og registreringsbildene for veiing og kalving. Deretter kommer vi til å legge ut nye sider fortløpende etter hvert som hver enkelt side er klar.