Animalia

Storfekjøttkontrollen

Anna Dangstorp

anna.kristine.dangstorp@animalia.no

Solveig Bjørnholt

solveig.bjornholt@animalia.no

Endre registrerte hendelser

Feilregistreringer skjer stadig vekk, og da er det viktig å få rettet opp disse. De fleste feilregistreringer retter man opp via Individkortet til dyret. Når det er flere dyr som har den samme feilen, for eksempel at man har tasta inn feil okse når det er blitt registrert bedekning kan dette rettes ved å bruke Endre hendelser. Denne funksjonen samler alle hendelser i et selvvalgt tidsrom slik at man kan rette disse raskere enn å gå inn på et og et individkort. Registreringer som kan endres via Endre hendelser er kalving, veiing, helse, bedekning, drektighet og klauvskjæring. Dette ligger under Registrering og Endre hendelser i din Storfekjøttkontroll.

Registreringsfrister

Husk at kalver skal meldes inn enten i Storfekjøttkontrollen eller i Husdyrregisteret innen sju dager etter at dyret ble merket. Kalver må merkes før de forflyttes, og senest 20 dager etter fødsel. Ved kjøp og salg er fristen for å rapportere inn forflytningen sju dager.

Lag deg snarvei til Storfekjøttkontrollen på din mobil

Dersom du lager deg snarvei til Storfekjøttkontrollen på din hjemskjerm kan du med ett tastetrykk komme direkte til innloggingssida og du får dermed en kortere vei inn i programmet. Felles, uavhengig av telefonmerke, er at du må gå til storfe.animalia.no i en nettleser. Videre for iPhone: Trykk på deleikonet (firkant med pil opp) nederst på skjermen og deretter “Legg til på Hjem-skjerm”. Android: trykk på de tre prikkene oppe i høyre hjørne og deretter “Legg til på Startskjerm”.

Årsmelding 2022

Fra 2022 blir Storfekjøttkontrollens Årsmelding heldigitalisert. Dette betyr at årsmeldingen ikke blir trykket og sendt i posten lenger. Du vil finne årsmeldingen på hjemmesiden til Animalia under Husdyr og Storfekjøttkontrollen.

Frist avlsverdiberegning

Årets andre avlsverdiberegning gjennomføres i april. Frist for registrering av data som skal være med er innen utgangen av 31.mars. Husk å legge inn alle vekter og kalvinger.