Forskjellig

Animalia

Storfekjøttkontrollen

Nyhet: Innlesning av vekter

Storfekjøttkontrollen har siden 2017 hatt en funksjon for å lese inn veiefiler fra elektroniske vekter. Denne våren har vi oppdatert innlesningen med nytt design og nye funksjoner. I gammel versjon var innlesningsbildet todelt: ett for selve innlesningen og ett for å se tidligere innlesninger. Nå er de to slått sammen til et bilde hvor man kan lese inn fil og se oversikten over tidligere innlesninger.

En helt ny funksjon i forbindelse med innlesning av vekter er at man kan ta med dyra videre til masseregistrering etter at fila er lest inn. For å komme til denne funksjonen så trykker man på Innlesningsdatoen helt til venstre i bildet. Da kommer man inn et nytt bilde som viser alle dyrene som ble lest inn uten feil. Herifra kan man masseregistrere dyrene videre til for eksempel etiketter og beite/binge. Hvis noen dyr feilet i innlesningen så vises disse i en egen visning. Her er det mulig å ta med dyrene videre til masseregistrering veiing. Da tar programmet med relevant info om dyret inn i veiingsbildet.

Avlsverdiberegning

Neste avlsverdiberegning er i august. Frist for registrering av data som skal være med er innen utgangen av juli. Husk å legge inn alle vekter og kalvinger.

Tips fra brukerstøtta:
endre feilregistreringer

Endre Kjønn og/eller Hornstatus - Gå på Individkortet og fanen Basis. Husk å trykke Lagre når du har gjort endringer.

Endre far - Gå inn på Individkortet til mordyret og på fanen Kalvinger. Her kan man endre kalvinger og kalvingsopplysninger.