Organisasjon

Geno Medlem

Redigert av
Ingunn Nævdal

Nytt fjøs på Store Ree reiser seg

På Geno sin seminstasjon på Store Ree i Stange er det god framdrift i byggingen av et nytt flott oksefjøs. Veggene er på plass og taket reiser seg. I slutten av mai var styret i Geno på omvisning og fikk innblikk i byggeprosessen.

Bygget skal stå ferdig i november og er et tilskudd til eksisterende bygninger. Det vil gi bedre plass, forenkle dyrehåndteringen og gi mulighet for enkeltbinger. Vi gleder oss stort til å ta det i bruk!

Styret i Geno inspiserer det halvferdige oksefjøset sammen med prosjektleder fra BRI Landbruksbygg, Jens Helge Borgen.

Foto: Kristin Malonæs.

Her legges taket på fjøset parallelt med at det støpes gulv innvendig.

Foto: Margrete Nøkleby.

Har du innspill til valgkomitéen?

Valgkomiteen har startet sitt arbeid for året, og ønsker å minne om muligheten til å sende inn forslag på kandidater. De ønsker seg kandidater til verv som årsmøteutsending, samt kandidater til sentrale verv i organisasjonen, altså de som velges på års­møtet. Dette er en god anledning til å tipse de om gode kandi­dater som kan gjøre en god jobb som tillitsvalgt for Geno.

Husk også at dere som er Geno-kontakter har ansvar for at produsentlaget skal gi tilbakemelding til sentral valgkomité i Geno om forslag til nye eller støtte til sittende kandidater. Her tenker vi spesielt på årsmøteutsendinger, men gjerne også andre sentrale verv.

Se hvem som sitter i valgkomiteen og send dine forslag på www.geno.no/valgkomite

NRF-eliteokser fra juni 2023

Eliteokseutvalget fra juni består av 23 eliteokser, hvorav 13 av disse er nye. Gruppen ligger på 41 i gjennomsnitt for samla avlsverdi (per 30.05.23). Den laveste har 32 og den høyeste har 54. Utvalget er spesielt sterkt på jur, jurhelse, melk og bein. Når det gjelder melk og jur, har ingen av oksene en indeksverdi under 100, og gjennomsnittet ligger på 125 for melk og 126 for jur.

Oksene har god spredning på slektskap, med 18 ulike fedre og 22 ulike morfedre. Hele 12 av de 23 elite­oksene er kollete.

Se detaljene for eliteoksene på www.geno.no/nettbutikk.

Oksen 12297 NR Muri-P er ny og topper listen over eliteoksene med høyest samla avlsverdi. Oppdrettere er Bente og John Muri på Ørskog i Møre og Romsdal.

Foto: Turi Nordengen.

Møt oss på messer og utstillinger i høst

Geno skal delta på flere messer og utstillinger i høst. Kom gjerne innom standen vår og slå av en ku- og okseprat.

Her treffer du oss:

25.-27. august: Agrisjå

01.-03. september: Dyregod-dagane på ­Batnfjordsøra

08.-10. september: Dyrsku’n i Seljord

09.-10. november: Storfe 2023 på Gardermoen

Rabatt på REDX i sommermelk-kampanjen

Årets sommermelk-kampanje går fra 15. juni – 31. august. I denne perioden ønsker vi sammen med Tine og Os ID å stimulere til mer produksjon av sommermelk. Bruk av REDX kjønnsseparert sæd bidrar til å sikre gode kvigekalver som på sikt kan produsere sommermelk. Det gis kr. 50 i rabatt per dose REDX i kampanjeperioden.