Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til buskap@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Kjekke karer

Siri Flaat fra Hamnes utenfor Sandnessjøen har sendt oss dette bilde av tre kjekke karer som var med på kalvemønstring på Horva. Siri skriver at de tok et bilde hos kjæledyrfotografen der av guttene og kalven Josefine. Fotografen er Lene Blomsø. Guttene heter fra venstre: Isak, Olai og Iver og med etternavnet Flaat Kirkhus. Isak og Olai er tvillinger og er 9 år, mens Iver er 5. På mønstringen stilte Isak med Josefine, Olai med Tullkjærringa og Iver med Lynet. Isak og Olai var med på sin tredje kalvemønstring nå, og Isak stilte Josefine sin bestemor Elena, da han var med første gang. Da han stilte andre gang var det en datter av Elena (som ikke er Josefines mor).

Pikene på broen

Kari Marit Aasbø fra Os i Østerdalen har tatt et flott bilde da buskapen var på sætra i Kjurrudalen. Sinkyrne Nemi og Brautros er «Pikene på broen» og kua Lalumpur kommer hakk i hæl. Kari kan fortelle at Brautros er født 2010 og er ei glimrende ku etter Braut.