Avl

Siste papirutgave av oksekatalogen

Heretter vil det ikke lenger bli produsert oksekatalog på papir. Dette er derfor siste gang Buskap vil ha vedlagt oksekatalogen.

Ingunn Nævdal

Husdyrkonsulent i Geno

ingunn.nevdal@geno.no

Oksekatalogen forsvinner som papirutgave, men vil være tilgjengelig på pc, mobil og andre mobile enheter. Det vil også komme en kortpresentasjon oksene som skal brukes som vedlegg til Buskap.

Foto: iStockphoto

Bakgrunnen for at oksekatalogen ikke lenger vil komme i papirutgave er at det i 2017 vil bli avlsverdiberegninger ca. hver tredje uke. Med så hyppige beregninger vil verdiene i en papirkatalog allerede være «gamle» i det den mottas i posten.

Bruk oksekatalogen på internett

Vi håper flest mulig vil ta i bruk oksekatalogen på internett. Den har til enhver tid de siste oppdaterte verdiene og gir god oversikt over hvilke okser som er tilgjengelige. Webkatalogen inneholder også en nettbutikk for spesialbestilling av oksesæd.

Nye utskriftsmuligheter

Fra webkatalogen kan du skrive ut detaljsider med én okse per side. Du kan da enten ta en utskrift av en enkelt okse du har oppe på siden eller du kan huke av i en liste med okser og skrive ut flere på én gang. Det vil imidlertid komme flere muligheter for utskrift fra oksekatalogen på web fra neste år. De som foretrekker papir vil dermed kunne skrive ut lister over NRF-eliteokser og eventuelt andre raser. Rangeringslisten som kun har vært i papirkatalogen vil bli tilgjengelig i webkatalogen.

Presentasjon av eliteoksene i Buskap

Nye eliteokseutvalg vil bli presentert i Buskap som et bilag. Det er i skrivende stund ikke helt bestemt hvordan dette skal se ut, men planen er at det skal være hendig å bruke som et supplement til webkatalogen. Det kan også være nyttig for dem som, på grunn av dårlig internettdekning, ikke har muligheten til å slå opp i webkatalogen til enhver tid.

Legg inn snarvei til okse­katalogen på telefonen

Oksekatalogen blir enklere og raskere å bruke på telefon og nettbrett dersom du legger en snarvei til den som et ikon på skjermen. Den vises da på samme måte som en app og du slipper å måtte søke den opp hver gang. På www.geno.no er det en beskrivelse av hvordan dette skal gjøres. Gå til siden Oksekatalog web som ligger under menypunktet Okser og Avl/Oksekatalog.

Du finner lenke til oksekatalogen på www.geno.no eller søk den opp på adressen: https://oksekatalogen.geno.no/