Vi i TINE

Vi i Tine

Redigert av
Ann Christin Slettvold

Ann.Christin.Slettvold@tine.no

Nytt verktøy for å følge med på kvotefyllinga

Som en del av TINE Bedriftsstyring BASIS og Kukontrollen, har vi lansert en ny funksjon kalt «Enkel Mjølkeprognose» (se figur). Det er en enkel og kjapp grafisk visning av hvordan du ligger an til å treffe på årskvoten.

Enkel Mjølkeprognose tar utgangspunkt i hvilke leveranser du har hatt hittil i år, og viser hvordan du ligger an sammenlignet med leveransen fra i fjor, korrigert for eventuell ny kvote. Årets prognose baseres på fjorårets fordeling av leveranser gjennom året. Med andre ord får du en enkel, visuell oversikt over leveransene gjennom hele fjoråret, leveransene i år frem til dags dato og basert på dette, en prognose for leveransene resten av året, inkludert kvotefyllingsgrad ved årets slutt. Kurven for «faktisk levert» oppdateres kontinuerlig med enkeltleveranser gjennom måneden, så her kan du følge utviklingen ganske tett.

På medlem.tine.no kan du lese mer og se en kort film som viser hvordan komme i gang med verktøyet og hvilke innstillinger du kan tilpasse selv.

Figur: Enkel Mjølkeprognose for 2016.

Ny Kukontrollen-app med registreringer

I disse dager lanseres Kukontrollen-appen 2.0! Den er nå oppdatert med de rapporteringspliktige registreringstjenestene kalving, kjøp og innmelding, i tillegg forbedringer i funksjonalitet og brukervennlighet.

Med de nye funksjonene i Kukontrollen-appen er det nå mulig å gjennomføre arbeidsoppgaver relatert til mjølkeproduksjon andre steder på gården enn ved pc-en. Ved at flere rapporteringspliktige registreringer blir gjort fortløpende i fjøset, vil datagrunnlaget til styringsverktøyene dine bli enda bedre. Appen er tilgjengelig for både produsenter og rådgivere.

Flere forbedringer

Appen har også, basert på innspill fra våre brukere, fått større tekst, konsekvent sortering og filtrering samt holdskjema tilgjengelig for holdregistrering. Det grafiske har fått et løft med ny fargepallett, grensesnittet er mer dynamisk og menystrukturen er bedre rigget for å legge til enda mer funksjonalitet i fremtiden.

Rapportering til ­Husdyrkontrollen

Registrerer du data i Husdyrkontrollen via appen synkroniseres dette med nettsiden medlem.tine.no og omvendt. Rapporteringen til Husdyrkontrollen skjer dermed på samme måte enten du registrerer fra nettsider eller fra app.

Appens videre vei

Vi vet at mobilen blir et viktig verktøy for fremtidig mjølkeproduksjon, og vi jobber allerede med å vurdere hvilken funksjonalitet som skal inngå i en versjon tre av appen. Registrering av brunst, fjøsloggen, flere registreringer av hendelser, varslingssenter og nettbutikk er noen av alternativene som blir diskutert.

Last ned og kom i gang med registrering

Appen er bygget for iOS- (iPhone) og Android-telefoner. Gå inn på App Store (iOS) eller Google Play (Android) for å laste ned appen.

Gi oss gjerne tilbakemeldinger

Har du tilbakemeldinger om appens innhold og funksjonalitet, forslag til forbedringer og så videre, kan du sende disse direkte via eget menypunkt inne i appen. Dersom du har spørsmål om nedlasting av app, innlogging eller lignende kontakt TINE Medlemssenter på tlf. 51 37 15 00 eller e-post medlem@tine.no.