ANIMALIA – Fagsenteret for kjøtt

Nytt fra Storfekjøttkontrollen

Redigert av:
Mina Klaseie

mina.klaseie@animalia.no

Nye avlsverdier publisert

Nå er nye avlsverdier publisert i Storfekjøttkontrollen. Legg merke til at det er gjort endringer i indekstypene, les mer om dette på www.tyr.no.

Ny medarbeider

Grethe Ringdal har etter 21 år i Animalia begynt som rådgiver på storfe i Nortura. Hanne Margrethe Johnsen er ansatt som hennes etterfølger og begynner i Animalia i januar 2017. Hanne er landbruksøkonom fra NMBU og har i halvannet år vært trainee hos Norsk landbruksrådgivning, Agri Analyse, Norges Bondelag og Norske Felleskjøp. Vi ønsker Grethe lykke til i ny jobb og samtidig Hanne velkommen til oss.

Automatisk avvenning

Visste du at du kan stille inn Storfekjøttkontrollen til å avvenne kalvene (det vil si endre diende kalv til ungdyr) ved x måneders alder? Gå til Egne valg på oppslagstavla di og sett antall måneders alder du ønsker at de skal avvennes ved i programmet. Funksjonen har ikke tilbakevirkende kraft, men vil endre automatisk fremover.

Storfe 2016

Vi er på plass med stand på Storfe 2016 på Gardermoen. Kom gjerne innom for en prat og erfaringsutveksling.

Glimt fra Animalia – visste du at?

Animalia er bredt sammensatt med fagkompetanse på mange områder fra bås til bord. Avdelingen for husdyr er størst, men vi har også fagkompetanse på dyrehelse og dyrevelferd, råvare og foredling, mattrygghet, kjøtt og egg i kostholdet samt bærekraft, miljø og klima. Les mer på www.animalia.no

Noteringsbøker

Selv om stadig mer informasjon går direkte over internett i dag, vet vi at mange fortsatt sverger til å notere på papir. Vi har flotte noteringsbøker til formålet. En stor (A5) til ammeku, en mini til ammeku og en mini til fôringsdyr. Ta kontakt med din slakterirådgiver dersom du ønsker nye bøker.