Vi i TINE

Ett TINE, to driftsformer

Redigert av Ann Christin Slettvold

Ann.Christin.Slettvold@tine.no

TINE ønsker at flere melke­produsenter legger om til økologisk drift. Forklaringen er enkel; norske forbrukere kjøper mer økologiske varer.

TINE regner med at behovet for økologiske meieriprodukter vil fortsette å øke. Vi tror at samarbeidet fra tidligere i høst med REMA om lansering av en ny økologisk serie, både melk, fløte og smør, vil bidra til ytterligere vekst.

For TINE er det viktig å tilby produkter som forbrukerne vil ha, enten de er konvensjonelle eller økologiske. Vi trenger begge deler. Vi er ett samvirke, med felles mål: – Vi skal bidra til å gi melkebøndene gode inntekter med produksjon i hele landet og sikre forbrukerne førsteklasses produkter.

Vi er ett TINE, hvor melkeprodusentene kan velge mellom to ulike driftsformer basert på egne valg den enkelte produsent tar ut fra ulike interesser, kompetanse og forutsetninger på gården. Det som er rett for den ene, trenger ikke passe for den andre. Når vi er likeverdige eiere av et samvirkeforetak, har vi gode forutsetninger for gjensidig å lære av hverandre, dele kompetanse og erfaringer.

Denne artikkelen ligger også på medlem.tine.no, og der kan du se tre filmer om TINE-leverandører som har valgt en økologisk driftsform og hvorfor det passer for dem.