Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til buskap@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Vandreutstilling i Gjemnes produsentlag

Det ble stilt 44 kyr på vandreutstillingen fordelt på tre klasser. Dommere var avlsrådgiver Tore Drejer og bonde Kristin Groven. Best av alle denne dagen ble ei flott 2.ganskalver etter Ravn. Lykkelig eier er Johan Brandvik. Premieutdeling på kvelden, god mat og gode diskusjoner rundt bordene.

Foto: Kristin Groven

Årets Gullku i Fræna

Kristin Groven – som også har tatt bildene - skriver til oss: I Fræna har vi fått en koselig tradisjon. Vi gir en utmerkelse til kyr som har lang holdbarhet.Dette er en lokal pris som ikke blir delt ut hvert år. Her kan bønder melde inn verdige kandidater. Kriterier er at kua er holdbar (minst sju kalver), ganske reint helsekort, eksteriørmessig kan den ha noen skjønnhetsfeil. Kua som fikk utmerkelsen heter 711 eller Seveneleven. Eiere er Signe Linda og Roger Håseth. Juryen sa om kua: «En verdig vinner. NRF Kua er i sin 11. laktasjon og har satt til verden 12 kalver. Bare det er imponerende. Hun nærmer seg snart 100 tonn melk. Hun er ei stor og robust grovfôrku, gode bein og ett jur med ett godt midtband som holder bra». På bildet til venstre ser vi Gullkua og til høyre eierne Roger og Signe Linda Håseth med barna Sigrun og Henning.

Glad for ny oksekatalog

Christian Wendelbo, som er melkeprodusent i Nærøy i Nord-Trøndelag har sendt oss bildet av barna i familien Wendelbo som er veldig glade over å få ny oksekatalog med mange nye spennende okser. Fra venstre: Ane 6 år, Peder Christian 2 år og Ingeborg på 8 år.

Kjøttproduksjon innerst i Varangerfjorden

Kjersti Schanche og Øystein Nilsen driver med kjøttproduksjon i Finnmark. De sluttet med melk i januar 2015 og begynte å krysse inn med mest Charolais og noe Hereford og Aberdeen Angus. De forteller at kyrne går fritt ut og inn av fjøset og fôres ute og inne. De tre kalvene er krysninger NRF x Charolais. De er to uker gamle og liker å være ute. Når de er slitne av uteleken, har de en lun krok i fjøset der de ligger og slapper av.