Medlemsinfo

Geno

Redigert av
Eva Husaas

«Folkets favoritt» – stem på din favorittokse!

Hvilken okse synes du var best i 2020/21? Det er ikke alltid vinner av avlsstatuetten er favoritten ute i fjøset. Derfor har Geno en digital avstemning for å kåre folkets favoritt.

Alle statuttene i Geno ble gjennomgått da embryo ble en del av avlsopplegget. I dette arbeidet så vi behovet for en ny pris som kan involvere alle med avlsinteresse, og der alle får å si sin mening om hvilken okse de mener har vært best. Avlsstatuetten gis til oksen med høyest avlsverdi, men det er ikke alltid det er denne oksen som er mest populær i fjøset.

Avstemningen skal foregå digitalt i uke 40, mellom 4. og 10. oktober, og vinner blir invitert til høstmøtet i sitt område for å motta prisen. Det er kun mulig å stemme på én okse, og det er bare mulig å stemme én gang. Alle som ønsker har mulighet til å stemme, enten du er produsent, avlsrådgiver eller tankbilsjåfør! Mer informasjon kommer på våre nettsider nærmere avstemmingen.

Statuttene for «Folkets favoritt»

Eliteokseutvalget nominerer 10 okse-kandidater blant de fire siste eliteokseutvalgene til prisen. Prisen deles ut én gang per år.

Avstemmingen på beste NRF-okse foregår digitalt, og resultatet offentliggjøres på høstmøtene. Premie til oppdretter tildeles i det geografisk aktuelle høstmøtet.

Premien er diplom og fem doser valgfri REDX™ – kjønnsseparert NRF-sæd.

Det er eliteokseutvalget som nominerer de ti okse-kandidatene som det skal stemmes over. Disse ti oksene er valgt blant de fire siste eliteokseutvalgene.

Høstmøter 2021

Det er Geno-kontakter, årsmøteutsendinger, styremedlemmer og valgkomité som møter til Genos høstmøter. Hold av datoen for ditt område allerede nå.

Høstmøter 2021

Uke

Dato

Sted

42

20.oktober

Øst – Hunderfossen Hotell & Resort, Øyer

42

21.oktober

Øst – Klækken Hotell, Hønefoss

42

20.-21.oktober

Nord – Radisson Blu Hotel Tromsø

43

26.oktober

Midt – Thon Hotel Surnadal

43

27.oktober

Midt – Mære Landbruksskole

43

26.oktober

Sørvest – Thon Hotel Bergen Airport

43

27.oktober

Sørvest – Bryne Kro og Hotell

Med mindre smittesituasjonen og lokale restriksjoner endrer seg, blir det fysiske møter i høst. Mer informasjon kommer nærmere.

Markedsuker i høst

Geno setter av ekstra ressurser til å reise ut på fagmøter i produsentlag i ulike områder bestemte uker i året. Det er område midt og nord som gjenstår i høst. Forhåpentligvis blir det mulig å arrangere fysiske møter i høst.

Markedsuker i høst:

  • Uke 44: Område nord

  • Uke 46: Område midt

Det er sterkt ønskelig at produsentlagene planlegger Geno-aktiviteter innenfor disse ukene. Samarbeid gjerne med naboprodusentlaget når dere planlegger aktiviteter. Meld fra så fort dere har planer for arrangement. Det vil også komme en ekstra påminnelse fra Geno om å melde fra om ønsker.

Valg av årsmøteutsendinger 2021

Valg av årsmøteutsendinger foregår digitalt fra 16. november – 1. desember.

Innstilling fra valgkomiteen i Geno publiseres 15. september på www.geno.no/valg. Da åpnes det for å komme med alternative forslag til innstillingen, fram til 1. oktober. Det er ikke mulig å komme med alternative forslag under selve valget. Endelig innstilling inkludert alternative forslag publiseres 15. oktober.

Har du andre kandidater du ønsker inn i en rolle enn valgkomiteens innstilling? Da oppfordres du til å komme med alternative forslag!

Konkurranse NRF-kalender 2022

Bli med i konkurransen om å få ditt bilde med i NRF-kalenderen for 2022!

Har du flotte bilder av NRF-kyr? Bli med i konkurransen for å få DITT bilde i NRF-kalenderen for 2022. Vi ønsker bilder fra alle årstider. Bildet blir kun benyttet i NRF-kalenderen for 2022, som vi sender ut med medlemsbladet Buskap.

Frist er 5. oktober 2021 og premien er en NRF-pakke + kalenderen.

Les mer om og delta i konkurransen på www.geno.no/nrfkalender.