Geno

Embryoprosjektet

Framdrift embryoprosjektet

Bruk av embryo i NRF-avlen er et nytt og spennende avlstiltak som vil gi en større og raskere avlsfremgang ved å inkludere hunndyr i avlen. Kalver født etter embryooverføring vil resultere i fremtidige eliteokser.

Produksjonen vil foregå på Store Ree og kvigekalver rekrutteres på samme måte som oksekalver. Aktuelle kalver genotypes og deretter ønsker Geno å kjøpe de høyest rangerte kalvene ved 3-5 måneders alder. Det vil dreie seg om cirka 100 kvigekalver per år når produksjonen er i full gang.

Geno tilbyr kroner 15 000,- per kvigekalv. Vi håper alle produsenter støtter opp om tiltaket.

Første milepæl er nådd

De første kvigekalvene som er aktuelle som oksemødre i embryoproduksjon er allerede født og produsentene har fått tilsendt informasjonsbrev og prøvetakingsutstyr for GS-analyse. Dersom produsenten sender inn prøven betraktes dette som at man samtidig aksepterer å selge kalven til Geno dersom den fortsatt er aktuell etter analysen.

Produksjonsstart

De første kvigene som er rekruttert er klare for embryoproduksjon våren 2018. Disse embryoene skal så legges inn hos mottakerdyr hos produsenter som ønsker å kjøpe embryo fra og med sommeren 2018. I første omgang vil Geno kun velge ut enkelte områder for å sikre god rutine hos de som skal legge inn. Etter hvert er det ønskelig å lage et tilbud som flest mulig kan nyte godt av.

Informasjon

Geno har som mål å gi informasjon om embryo jevnlig i alle kanaler. Du kan lese mer på www.geno.no.