ANIMALIA – Fagsenteret for kjøtt

Nytt fra Storfekjøttkontrollen

Redigert av:
Mina Klaseie

mina.klaseie@animalia.no

Avlsplan lansert

Før påske ble avlsplan lansert i Storfekjøttkontrollen. I første omgang er avlsplanen laget for reinraseavl. På sikt håper vi å kunne tilby en avlsplan tilpasset krysningsavl også. Gå gjerne inn og test planen i din besetning. Ønsker du informasjon om hvordan den er bygd opp? Gå inn på Hjelp mens du står i programmet. Det er også en sak om avlsplanen på Storfekjøttkontrollens hjemmesider.

Innlesing av vektfiler fra Tru-Test

I løpet av våren skal muligheten for å lese inn vektfiler fra Tru-Test veiesystemer være på plass. Dette vil forenkle vektregistreringen betydelig for de av dere som har slikt utstyr. Innlesningen blir liggende under Registrering -> Veiing på en egen knapp for innlesning oppe til høyre i bildet. Vi jobber også med innlesning av vekter fra andre leverandører. Ta kontakt om du har et annet merke og eksempelfiler til å hjelpe oss med!

Småforbedringer utført i programmet

I rapporten Produksjonstilskudd er nå flere av tallene klikkbare. Da får man opp hvilke dyr som ligger bak tallet. Dette for at det skal være lettere å finne eventuelle feil.

Beite/Binge har nå fått på plass muligheten for å nullstille alt. Dette skal kun brukes dersom man har rotet seg bort og ønsker å slette alt for å begynne på nytt. Du må første slette alle flyttinger, deretter kan du slette alle beiter/binger. Du finner knappene under Administrer beite/binge oppe til høyre.

Storfekjøttkontrollens årsmelding 2016

Storfekjøttkontrollens årsmelding for 2016 er for lengst klar. Den ligger i pdf-versjon på Storfekjøttkontrollens hjemmesider. Vi har også en del trykte utgaver på lager og sender ut på forespørsel så lenge lageret rekker. Ønsker du den tilsendt i posten? Send en e-post med navn og adresse til brukerstotte@animalia.no

Medlemsvekst i 2016

Nok en gang ser vi en gledelig medlemsvekst når vi oppsummerer tallene for 2016. Storfekjøttkontrollen hadde totalt 3 756 medlemmer i 2016. Dette er en økning på ni prosent fra 2015. 86 prosent av landets ammekyr var registrert i Storfekjøttkontrollen i 2016. Legger man til ammekyr registrert i Kukontrollen var 95 prosent av norske ammekyr registrert i en husdyrkontroll i fjor. Antall fôringsdyrbesetninger var 409 og utgjorde 10 prosent av medlemsmassen.

Av de reinrasa mordyra er Charolais den mest utbredte rasen, etterfulgt av Hereford og Limousin. Oppland er fylket med flest mordyr (11 626), mens de største besetningene finner vi i Hedmark (34,1 mordyr pr. besetning).

God sommer!

Vi ønsker alle våre medlemmer og andre tilknyttet norsk storfehold en riktig god sommer!