Geno

Medlemsinfo

Redigert av
Eva Husaas

eva.husaas@geno.no

Pris på seminoksekalv økes

Ny pris på seminoksekalv er kr 8 200,- for 3 måneder gammel kalv.

Foto: Rasmus Lang-Ree

Prisen for seminoksekalv har stått stille siden 2012 og styret ble bedt av årsmøtet om å vurdere denne. Alle innkjøp fra og med 19. april blir betalt etter ny pris, som er kr 8200 for 3 måneder gammel kalv pluss 25 kr per dag etter 3 måneder.

Årsmøtedato for 2018

Genos årsmøte i 2018 holdes på Hamar 19.-20. mars.

Pris for geno­typing av hunndyr bestemt for 2017

Geno har tidligere vedtatt at prisen for genotyping av hunndyr skal subsidieres av Geno. Det var tidligere forespeilet at GS-analyser kom til å koste 500 kr. Styret har under styremøte 19. april vedtatt at prisen blir 250 kr per GS-analyse i 2017. Bestilling av genotyping skal skje via medlem.tine.no og resultater vil også automatisk komme opp der, samt i Geno avlsplan. NRF-dyr som er genotypet blir markert med et GS-ikon.

Geno kjøper inn spesialproduserte tenger som sendes til alle medlemmer kostnadsfritt i slutten av mai. Disse tengene brukes til å sette inn egne GS-merker i øret og samtidig ta ut en vevsprøve som kan sendes inn til genotyping. Disse tengene skal brukes både ved ­genotyping av hunndyr og genotyping av seminokseemner (erstatter da nesesvaberprøvene for disse).