Organisasjon

Valget av årsmøteutsendinger 2021

Det var igjen tid for å bruke Geno-stemmeretten på tampen av november. Nye årsmøteutsendinger er nå valgt, og de starter sin periode 1.januar 2022.

Agnete Børresen

Organisasjons-konsulent i Geno

agnete.borresen@geno.no

Et tilbakeblikk til før-pandemisk tid med et bilde fra Geno-årsmøtet 2019.

Foto: Rasmus Lang-Ree

Valgkomiteen presenterte sin innstilling 15.september, og det ble da åpnet opp for å komme med alternative forslag. Siden valget foregår digitalt over en gitt periode var det ikke mulig å komme med alternative forslag underveis i valget. Det kom ikke inn alternative forslag i perioden, og det var derfor valgkomiteens innstilling det ble stemt over.

18 prosent stemte

Valget foregikk fra 16.november til 1.desember, og e-post ble sendt ut til ca. 7 500 medlemmer. Det var en nedgang i antall stemmer som kom inn i år sammenlignet med i fjor, så valgdeltakelsen ble totalt 18 prosent mot 25 prosent i fjor.

De fleste som stemmer er fornøyd med gjennomføringen

De som avgir stemme er stort sett veldig fornøyde med måten det gjennomføres på digitalt, og at det er enkelt og greit å stemme. Vi fikk også noen konstruktive tilbakemeldinger som både administrasjonen og valgkomiteen tar med seg i sitt arbeid. Årsmøtets møteleder har etter vedtektene godkjent valget den 8.desember 2021. Takk til alle som brukte Geno-stemmeretten sin!

Tabell: Prosent avgitte stemmer for områder og totalt.

Område

Prosent per område

Nord

24,6

Midt

18,5

Sørvest

14,6

Øst

15

Totalt for landet:

18

Årsmøteutsendinger 2021-2023