Forskjellig

Lesernes side

Ingen som tar bilder? Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til buskap@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Høstsådd rug til beite

Paula Brekken har knipset dette bildet av høstsådd rug 2. juni i Vingelen på over 600 moh.

Freske fraspark

Freske fraspark under kuslipp på Jønsberg videregående.

Foto: Trond Svendsen.

Farge og solbrente jur

Oddfrid Vange Bergfjord fortel at ho var på dyrlegebesøk hjå Anders Leirdal i Luster i Sogn, og han hadde ei formeining om at svarte kyr ikkje vart så lett solbrente på juret. Dersom bønder vil velja farge på dyra, så vel dei ofte raudt, men Anders han ville ha svart:

Eg tek gjerne ein svart GS-okse, for svarte kyr vert ikkje så lett solbrente på juret.

11789 Mæle svart og er en av de nye GS-oksene som har blitt eliteokse etter siste avlsverdiberegning. Oppdretter er Holsen Ole Morten, Haus i Hordaland.

Foto: Jan Arve Kristiansen

Kinabesøk

Bioteknologi og genetikk er fagområder Kina interesserer seg for, og nylig var en delegasjon fra Kinas ambassade i Norge på besøk hos Geno og i den anledning besøkte de også fjøset til Tore Nordli i Løten i Hedmark. Samvirkebasert storfeavl på Norsk Rødt Fe med sterk vekt på helse, fruktbarhet og holdbarhet – og derigjennom en svært økonomisk gunstig genetikk – er noe kineserne er veldig interessert i.