Animalia
Fagsenteret for kjøtt

Nytt fra Storfekjøttkontrollen

Redigert av:
Grethe Ringdal

grethe.ringdal@animalia.no

Solveig Bjørnholt

solveig.bjornholt@animalia.no

Sjekk insemineringene

Alle insemineringer gjort av seminteknikker eller veterinær overføres direkte fra Geno og inn på dyret i din besetning i Storfekjøttkontrollen. Egeninseminering og naturlig paring kan du registrere selv i Storfekjøttkontrollen. Innlegging av embryo må også legges inn som bedekning for å få opp riktige opplysninger når du skal registrere kalving.

Under Rapporter finner du valget Kvitteringslister. Du velger type rapport du ønsker å se ved å klikke på rullegardinmenyen under Velg type. Ønsker du for eksempel å sjekke om alle insemineringer som er foretatt er kommet inn i Storfekjøttkontrollen velger du rapporten Bedekning.

Beite/binge

Storfekjøttkontrollen har et menyvalg hvor du flytter dyra inn i ulike beiter/binger. Flyttes dyrene i Storfekjøttkontrollen etter hvert som de flyttes i fjøset eller ute på beite, kan du enkelt ta ut noteringslister og rapporter per beite/binge. På denne måten har du en grei oversikt over hvor dyra dine er til enhver tid. Dersom du bruker okse til bedekning vil paringsperioder automatisk bli lagt inn når du flytter en avlsokse inn til hunndyra, og du slipper dermed å registrere paring. Dette forenkler kalvingsregistreringen da far automatisk kommer opp i kalvingsbildet.

Produksjonstilskudd

Storfekjøttkontrollen hjelper deg å finne fram til tallene du bruker når du skal søke om produksjonstilskudd. Det forutsettes at alle tall er riktig lagt inn i kontrollen. Under Rapporter finner du rapporten produksjonstilskudd. For å skrive ut rapporten trykker du på ikonet for PDF øverst til høyre på skjermen.

Enkelt å sjekke status mot Husdyrregisteret

Sjekk avviksrapporten mot Husdyrregisteret i Storfekjøttkontrollen, og sørg for at alle dyrene ligger i Husdyrregisteret. Dette er viktig for livdyrsalg og slakting. Rapporten består av tre deler. En del viser dyr som kun ligger i Husdyrregisteret, en annen del viser dyr som kun finnes i Storfekjøttkontrollen og den siste delen viser en oversikt over dyr som har avvik i grunnopplysningene. Du finner rapporten lett tilgjengelig på Oppslagstavla.

Meld deg inn på nettet og få en t-skjorte

For dere som enda ikke er medlemmer av Storfekjøttkontrollen har dere nå mulighet til å melde dere inn på og få en flott t-skjorte i premie.

Les mer: http://animalia.no/Husdyrproduksjon/Storfekjottkontrollen/