ANIMALIA – Fagsenteret for kjøtt

Nytt fra Storfekjøttkontrollen

Redigert av:
Mina Klaseie

mina.klaseie@animalia.no

Frist avlsverdiberegning

Mandag 3. april er det frist for innrapportering av data som skal være med i vårens avlsverdiberegning. Husk å legge inn vekter og se til at kalvinger med mere er ajourført innen fristen.

Storfekjøttkontrollens årsmelding 2016

Når du leser dette er mest sannsynlig årsmeldinga for 2016 klar. De som ønsket den i papirversjon kunne bestille den i webben før 1. februar. Den ligger tilgjengelig på våre hjemmesider. Vi har også noen ekstra eksemplarer på lager så ønsker du den i papirversjon, send e-post til brukerstotte@animalia.no

Bedre datautveksling med Dyrehelseportalen på plass

I januar ble ny og forbedret versjon av det veterinære fagsystemet Dyrehelseportalen lansert. I denne forbindelse ble det også gjort noen oppdateringer i Storfekjøttkontrollen. Helseregistreringer som lagres i Storfekjøttkontrollen sendes nå også til Dyrehelseportalen for lagring. Dette er nytt, tidligere gikk dataene kun fra Dyrehelseportalen og inn i Storfekjøttkontrollen. I tillegg er registreringsbildet for helse endret noe slik at det nå bl.a. kan registreres medisin og tilbakeholdelsesfrist. Helserapportene vil vi forbedre utover våren. Du som produsent trenger ikke å gjøre noe annerledes enn før. Du skal fortsatt registrere alt som ikke kommer ferdig fra veterinær (fra Dyrehelseportalen) inn i Storfekjøttkontrollen under Registrering > Helse.

Kalender 2017

Storfekjøttkontrollens kalender ble sendt ut til alle medlemmer før jul. Vi har fortsatt igjen et lite lager og sender ut så lenge det er igjen. Ønsker du den gratis tilsendt? Send e-post til brukerstotte@animalia.no

Årsoppgjør – tips

Når regnskapet for 2016 skal avsluttes trenger regnskapsføreren en del tall om dyrestatus. Under Rapporter > Årsoppgjør ligger det en ferdig rapport som teller opp dyr 1/1, endringer gjennom året og status pr. 31/12. Denne er ideell å sende til regnskapsføreren!

Ønsker du mer informasjon om Storfekjøttkontrollen?

På våre hjemmesider har vi samlet en del praktiske opplysninger om Storfekjøttkontrollen. Der ligger det også innmeldingsskjema dersom du ønsker å bli medlem. Alle slakterier har gode rådgivere som er drevne i bruken av programmet og kan svare på de fleste spørsmål.

Se: animalia.no/Husdyrproduksjon/Storfekjottkontrollen/