Forskjellig

Animalia

Storfekjøttkontrollen

Nye lanseringer høsten/vinteren 2023

Besetning har blitt pussa opp og fått nytt design som skal være mer brukervennlig på mobil. I tillegg har vi jobbet mye med ytelse og hastighet slik at det skal være raskere å jobbe/gjøre oppslag i denne rapporten.

Neste lanseringen er en ny rapport som heter Tilvekstprognose. Denne rapporten bruker estimerte vekter for å vise estimert tilvekst frem i tid på dyrene i din besetning. Informasjon om nye lanseringer blir lagt ut på nettsiden til Animalia og i brukerforumet til Storfekjøttkontrollen på Facebook.

Frister innen 20. januar 2024

Årsoppgjør

Fristen for å registrere data som skal være med i årsoppgjøret for 2023 er 20. januar. Det kan derfor være lurt å benytte anledningen til å gjøre opp dyrestatus i fjøset, og samtidig sjekke at årets kalvinger, veiinger og utmeldinger er registrert riktig. Tips til funksjoner som kan hjelpe deg med å gjøre opp dyrestatusen er Avvik mot Husdyrregisteret, Avviste slakteopplysninger og Utrangeringsårsaker. Alle disse ligger på Oppslagstavla.

Bestilling av fjøskort

Frist for bestilling er 20. januar 2024. Fjøskortet produseres og sendes ut av Geno i februar, og koster 250 kr + mva. For å bestille går du inn på Egne valg i Storfekjøttkontrollen og velger antall fjøskort du ønsker tilsendt. Et tips fra oss er å gå inn på medlemsopplysningene dine og sjekke om du har rett adresse registrert i Storfekjøttkontrollen før du bestiller fjøskort.

Hvordan endre registreringer

Hovedregelen når man skal endre en registrering på et individ er å gå til Individkortet, trykke på fanen man ønsker å redigere og så trykke på Endre. På individkortet ligger det mange faner som for eksempel Veiing, Kalving, Bedekning, Drektighet og Forflytninger. I disse fanene så ligger alle registreringen som er gjort på dyret og man kan alltid endre registreringer som er gjort i egen besetning. Når du trykker på Endre så kommer du inn i det aktuelle registreringsbildet med informasjonen ferdig utfylt. Da kan du enten endre eller slette registreringen. Husk å trykke Lagre om du endrer. For å endre på et utmeldt dyr må du hake av på Utmeldte i Besetning for å søke opp dyret og komme deg inn på individkortet.

Tips fra brukerstøtta: husk å bruke valgknappen

I 2022 og 2023 har det blitt innført en knapp som heter Valg i de fleste registreringsbildene. Hvis det er noe du savner så finner du det mest sannsynlig under denne knappen. Felles for Valgknappen i de forskjellige bildene er at det er her man kan bestemme hvilke felter/kolonner man vil se. Dette gjør at man kan skreddersy bildene til å passe akkurat ditt behov. Denne knappen blir sentral i videre utvikling av Storfekjøttkontrollen.

Vi ønsker deg en riktig god jul! Hilsen alle oss i Storfekjøttkontrollen