Organisasjon

Geno medlem

Redigert av
Ingunn Nævdal

Åpning av nytt oksefjøs 19. januar

Oksen 12203 NR Fallmyr-PPhar flyttet inn i egen binge i det nye oksefjøset på Store Ree.

Foto: Margrete Nøkleby.

Det nybygde oksefjøset på avlsstasjonen på Store Ree i Stange er ferdigstilt og oksene har flyttet inn. Åpningen skal vi markere i januar. Da er alle som er interessert velkommen. Det blir ikke mulig å gå inn i fjøset, men fra visningsrommet vil det være godt innsyn til fjøset og oksene. Det er planer om faglige innlegg på åpningsdagen og Nortura vil sørge for enkel matservering. Vi håper mange vil feire åpningen av det nye fjøset sammen med oss. Mer informasjon om åpningsdagen kommer på www. geno.no og i andre kanaler. Følg med!

Nytt oppsett av medlemskontingenten

Oppsettet for de ulike summene som utgjør medlemskontingenten til Geno er justert. Denne endringen gir en mer korrekt og bedre synliggjøring av hva kontingenten går til.

Vi har endret summene, for at det skal bli en mer forklarende fordeling av hva kontingenten faktisk går til. Buskap er justert til en mer korrekt medlemspris, ut fra kostnader til produksjon.

Serviceavgiften er justert opp, for å vise på en bedre måte at denne summen går med til å drifte medlemsorganisasjonen Geno SA, som innebærer hele medlemsdemokratiet: årsmøte, høstmøter, tillitsvalgte, styret, andre komiteer, og ikke minst møtevirksomhet rundt om i hele landet ute hos produsentene.

Tabell. Det nye oppsettet for summene som utgjør medlemskontingenten til Geno.

2023 – Kr

2022 - Kr

Medlemskontingent

100

100

Buskap*

400

850

Serviceavgift*

1050

600

Totalsum ekskl. mva.

1 550

1 550

Totalsum inkl. mva.

1 812,50

1 700

*Fradragsberettigede kostnader

Følg med på digital ku-utstilling

Geno arrangerer for første gang en digital ku-utstilling. Mange har sendt inn bilder av sine fineste kyr og dommerne har gått gjennom og gitt poeng på alle. Utstillingsreglene er tilsvarende vanlige ku-utstillinger. Alle kandidatene presenteres på geno.no og i sosiale medier i løpet av desember og vinnerne kåres 24. desember.

Fin NRF-ku på Vange gård i Vik i Sogn.

Foto: Torstein Kiserud.

Rekord for NRF-kalenderen

I år sendte dere inn over 250 bilder. Det er ny rekord! Vi skulle så gjerne hatt flere måneder i året, slik at vi kunne brukt flere av de fine bildene. Tusen takk til alle som har sendt inn! Juryen har kost seg med å gå gjennom alle bildene, selv om utvelgelsen var vanskelig. Vi håper at dere er like fornøyde med kalenderen for 2024, som vi er!