Forskjellig

Mer data fra robotene inn i Kukontrollen og Eana Ku

Tone Roalkvam

Spesialrådgiver klima og bærekraft i Tine

iDDEN – international Dairy Data Exchange Network- er en videreføring av NCDX, den nordiske løsningen for utveksling av data mellom melkeroboter og de nasjonale kukontrollene. iDDEN er en global bondeeid organisasjon som har samme formål som NCDX. De nordiske landene er fortsatt med på eiersiden.

Nå har alle de tre store produsentene av melkeroboter; GEA, DeLaval og Lely inngått strategisk samarbeid med iDDEN om utveksling av data mellom melkeroboter/besetningsstyringssystem og nasjonale Husdyrkontroller/system som behandler data fra melkeproduksjonen. GEA var først ute med å signere avtalen i desember i 2022, DeLaval fulgte etter i mars 2023 og Lely i august 2023.

Når alle avtalene nå er signerte, kan arbeidet med overgangen fra overføring av data via NCDX til iDDEN starte opp. Med iDDEN løsningen vil det også bli mulig å utveksle flere data fra melkerobotene enn det gjøres i dag.

Det blir mer om iDDEN i neste nr. av Buskap.

«DeLaval Group making data-exchange easier for farmer»

DeLaval pressemelding

“Faster and more secure data transfer from farm to partner organizations»

GEA pressemelding

“With this partnership, we can harvest the potential in data by combining and synchronizing data from separate sources to make information even more valuable”

Lely pressemelding