Forskjellig

Animalia

Storfekjøttkontrollen

Nyhet: tilvekstprognose i storfekjøttkontrollen!

I november lanserte vi en helt ny rapport i Storfekjøttkontrollen som viser estimerte vekter frem i tid. Denne rapporten er en del av et toårig pilotprosjekt vi har med Mimiro der vi bruker deres vekstalgoritme for å estimere vekter frem i tid. Som i besetning og registreringsbildene så er det en Valgknapp i denne rapporten og. Under denne knappen kan du bygge rapporten slik du vil ha den ved å for eksempel velge type vekt og kolonneoppsettet.

Rapporten er bygd opp på samme måte som besetning ved at man har en rad per individ og kolonner bortover med diverse informasjon. Hvis man vil se mer detaljert informasjon på et dyr så kan man åpne raden. Da vil det komme frem en tilvekstgraf samt en oversikt over de faktiske veide vektene som er registrert på dyret.

Ta verktøyet i bruk og send oss gjerne tilbakemeldinger med ris og ros til brukerstotte@animalia.no. Du finner rapporten under Rapporter > Tilvekstprognose.

Nyttige rapporter for å evaluere fjoråret

Under Rapporter i Storfekjøttkontrollen finner du to årsrapporter, en for slaktedyr og en for ammeku. Disse er nyttige for å gjennomgå fjorårets resultater, og finne eventuelle forbedringspunkter.

Årsrapport slakt viser slakteresultater gruppert i innkjøpte dyr, egenfødte dyr, rase og opprinnelsesbesetning. For tallene som gjelder per rase har en også mulighet til å sammenligne egne resultater med landsgjennomsnittet.

Årsrapport ammeku gir deg tall på fruktbarhet, produksjon, inn- og utmeldinger av dyr gjennom året, sykdomsbehandlinger, vekter og tilvekst. For de med flere raser vil de få ut tallene både for hver rase, men også for besetningen totalt.

Avlsverdiberegning

Neste avlsverdiberegning gjennomføres i februar. Frist for registrering av data som skal være med er innen utgangen av januar. Husk å legge inn alle vekter og kalvinger.