Forskjellig

Animalia blir Animalia AS

Fra 1. januar 2018 skilles Animalia sin virksomhet ut i et eget aksjeselskap.

Ola Nafstad

Fagdirektør Husdyr i Animalia

ola.nafstad@geno.no

På ekstraordinær generalforsamling 20. september ble Animalia AS stiftet. Representanter for de tre involverte partene signerte aktuelle dokumenter. Rolf G. Fjeldheim (for Animalia AS), Ståle Gausen (for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund - KLF), Egil Olsvik (for Nortura SA).

Foto: Animalia

Selskapet, Animalia AS, eies 66 prosent av Nortura SA og 34 prosent av Kjøtt- og Fjørfebransjens landsforbund (KLF). Animalia AS overtar ansvar og oppgaver som utføres av dagens Animalia. I dag er Animalia en avdeling i Nortura SA.

Bransjenøytralt

Kjernen i Animalia AS vil fortsatt være bransjenøytralt arbeid, primært for kjøttbransjen, men med omorganiseringen av Helsetjenesten for storfe også i noen grad for melkesektoren.

Animalias seks faglige kjerne­områder er som før:

  • Dyrehelse og dyrevelferd

  • Husdyrproduksjon

  • Mattrygghet

  • Råvare og foredling

  • Kjøtt og egg i kostholdet

  • Bærekraft, miljø og klima

Bakgrunn

Sommeren 2016 ble Nortura SA og Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund enige om å styrke og videreutvikle det faglige bransjenøytrale samarbeidet ved å skille ut Animalia organisatorisk fra markedsregulator Nortura og etablere et eget selskap. Intensjonen er å videreutvikle det faglige tilbudet, styrke nytteverdien for norsk kjøtt- og eggproduksjon langs hele verdikjeden og optimalisere bransjens totale fagkompetanse og -ressurser området.

Kort om Animalia AS

Animalia AS skal, som dagens Animalia, bidra til økt verdiskaping, reduserte kostnader og høy tillit til norsk kjøtt- og eggproduksjon. Selskapet styrker langsiktig konkurransekraft for bonde og bransje gjennom å levere kunnskapsbaserte, nyttige og kostnadseffektive tjenester.