Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til buskap@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Avlsdiplomer i Valdres

Tre NRF-okser fra Valdres ble eliteokser etter eliteokseuttak i juni 2017. Den med høyest avlsverdi, på hele 50 (alle avlsverdier er oppgitt etter avlsverdiberegning 26. september.), var 11862 Melby, fra Cathrine Lykken Melby og Ingar Melby fra gården Melby i Dale, Øystre Slidre.

Den med nest høyest avlsverdi av de tre, på 40, er oksen 11851 Ranheim oppdrettet av Ingeborg Jordheim Brenna og Svein Jørgen Ranheim på gården Ranheim i Ranheimsbygde.

Den tredje valdresoksen, med en avlsverdi på 38, er oksen 11854 Presthegge. Oppdretter av denne oksen er Torstein Presthegge på Presthegge i Heggebygde i Øystre Slidre.

Geno-kontakt Tove Grethe Kolstad sto for overrekkelsen på Landbruksdagen i Valdres i slutten av august. Fra venstre Ingar Melby og Cathrine L. Melby sammen med barna Ole Alexander og Markus, Geno-kontakt Tove Grethe Kolstad, Ingeborg J. Brenna og Svein Jørgen Ranheim med datteren Kirsti og helt til høyre Torstein Presthegge. Foto: Inger Sølvi Lunde

Mens vi venter på neste sommer...

Det går mot lysere tider og mens vi venter på sol og sommer igjen kan vi kose oss med et bilde fra kalvemønstringa på Agrisjå. Seks kalver og sju barn deltok. Vinner av kalvemønstringen ble fem år gamle Hans Erik Rosset Ler og kalven 983 Sara. Foto: Inger-Lise Ingdal.