ANIMALIA – Fagsenteret for kjøtt

Nytt fra Storfekjøttkontrollen

Redigert av:
Solveig Bjørnholt
og Kristin Bruun,

kristin.bruun@animalia.no

Kalender

I år, som i fjor, er alle bildene i vår kalender tatt av dere ut i felt. I vår fotokonkurranse på Facebook fikk vi inn hele 250 bilder. Takk for alle flotte bidrag! Storfekjøttkontrollens kalender sendes ut til alle våre medlemmer. Har du ikke fått den? Send en e-post til brukerstotte@animalia.no. Vi sender ut så lenge lageret rekker.

Avlsverdier

Nye avlsverdier ble publisert 27. oktober. Du finner avlsverdiene i Besetning -> velg rapport -> Avlsverdier. Hvis du vil se hvordan avlsverdiene har utviklet seg de siste 5 årene finnes rapporten Utvikling avlsverdier under Rapporter. I november 2016 ble det gjort endringer, slik at dyrene nå får en totalindeks, basert på produksjonsindeks, fødselsindeks og morindeks. Les mer om indeksene på tyr.no. Avlsverdier beregnes for alle dyr som er minst 75 prosent av rasene Hereford, Charolais, Simmental, Aberdeen Angus eller Limousine. Dersom du har spørsmål om avlsverdien kontakt Tyr.

Avvik mot Husdyrregisteret

Storfekjøttkontrollen overfører de obligatoriske opplysningene til Husdyrregisteret som Mattilsynet krever. På Oppslagstavla finner du linken til rapporten «Avvik mot Husdyrregisteret», som viser avvik mellom Husdyrregisteret og Storfekjøttkontrollen. Noen feil kan du rette selv, men ellers tar du kontakt med din rådgiver i slakteriet eller brukerstøtte hos Animalia.

Avviste slakteopplysninger

Slakteopplysningen overføres direkte fra slakteriet til Storfekjøttkontrollen. Noen ganger er det feil ved dyret som gjør at slaktet ikke har blitt registrert i Storfekjøttkontrollen. Disse dyrene kommer opp på rapporten «Avviste slakteopplysninger» som du finner på Oppslagstavle. Sjekk alltid på Oppslagstavla om det ligger dyr som avviste slakt.

Søke opp individ

Skal du registrere noe eller bare sjekke ut noe på et enkelt individ, så finnes det en snarvei for å finne individet. Trykker du «i» og skriver inn øremerkenummeret så kommer du rett til individkortet til individet.

Ønsker du mer informasjon om Storfekjøttkontrollen?

På våre hjemmesider har vi samlet en del praktiske opplysninger om Storfekjøttkontrollen. Der ligger det også innmeldingsskjema dersom du ønsker å bli medlem. Alle slakterier har gode rådgivere som er drevne i bruken av programmet og kan svare på de fleste spørsmål. http://animalia.no/Husdyrproduksjon/Storfekjottkontrollen

God jul og godt nyttår!

Hilsen alle oss i Storfekjøttkontrollen