Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til buskap@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Medaljen fra Norges Vel

Tekst og foto
Hanne Kjersti Glæserud

hannekjerstig@hotmail.com

Torleif Bygstad med Medaljen fra Norges Vel.

10. september ble det feiret at Torleif Bygstad har jobbet for Aas Samdrift DA på Bøverbru i Oppland i 30 år. Som takk for den formidable innsatsen fikk han tildelt Medaljen fra Norges Vel. Medaljen for lang og tro tjeneste er en utmerkelse med tradisjoner tilbake til 1888, og den tildeles av Det Kongelige Selskap for Norges Vel for å synliggjøre og verdsette innsats i arbeidslivet. Torleif Bygstad jobber ved Aas Samdrift DA på Bøverbru. Dette er ei samdrift med melkeproduksjon. I løpet av disse 30 årene har han melket ut om lag 17 millioner liter melk og tatt imot 4 400 kalver. De første 26 årene melket han i 2 x 8 melkestall, de siste årene har det blitt robotmelking med to DeLaval VMS-er. Torleif har ansvaret for den daglige driften i fjøset. Han fôrer kalver og kyr, og følger opp produksjonen både når det gjelder ytelse og helse. Han tar seg fortløpende av utfordringer som dukker opp, og sørger for at alt er i orden til enhver tid. Han er levende opptatt av og interessert i ku, og følger opp arbeidet på en utmerket måte! Dagen ble feiret i godt lag på Aas Kommunelokale med kollegaer og familie.

Fruktbare Gopollentrillinger

I Buskap nummer 6 i 2016 skrev vi om Sesseng samdrift som fikk trillinger etter ei dose med sæd fra 11078 Gopollen. Vi lovte å følge opp disse Gopollendøtrene, og nå kan Grethe Sesseng fortelle at de vokser og trives og har et meget godt lynne. I sommer var de på utmarksbeite i tre måneder, og ble satt inn på fjøset igjen i september. Den 19/10, 23/10 og 26/10 ble de inseminert med kjønnsseparert sæd fra 11572 Saur og alle ble drektige på første forsøk. Bedre kan det ikke gjøres!