ANIMALIA – Fagsenteret for kjøtt

Nytt fra Storfekjøttkontrollen

Tekst:
Solveig Bjørnholt
Kristin Bruun

Årsrapporter

Årsrapportene er nyttige for å sammenligne resultater i egen besetning mot landssnittet, og for å lete etter forbedringspunkter. Storfekjøttkontrollen har to årsrapporter, en for ammeku og en for slaktedyr. Du finner dem under Rapporter.

Årsoppgjør

Når regnskapet for året skal gjøres opp, trenger regnskapsføreren en del tall og dyrestatus. Da har Storfekjøttkontrollen en rapport som heter Årsoppgjør. Den henter frem aktuelle tall om ulike dyregrupper ved årets start, endringer gjennom året og status ved årets slutt.

Nøkkeltallanalyse slakt

Nøkkeltallanalyse slakt er en fin rapport for å studere slakteresultater i din besetning. Du begynner med å angi to perioder du ønsker å sammenligne. Så må du velge om du ønsker å sammenligne slakteperiode (når dyrene er slaktet) eller innkjøpsperiode (når dyrene er kjøpt inn). I denne rapporten vil du få ut tall som slaktevekter, slaktetilvekst og tilvekst innkjøp-slakt.

Kjøttets tilstand 2017

Kjøttets tilstand er Animalias årlige statusrapport for norsk kjøtt- og eggproduksjon, og gir et godt grunnlag for debatt gjennom et nøkternt og faktabasert bilde av produksjonen. Rapporten inneholder oppdatert statistikk når det gjelder husdyrproduksjon, dyrehelse, dyrevelferd, mattrygghet, slaktkvalitet, kjøttforbruk, bærekraft og forbrukerholdninger. Ønsker du å få Kjøttets tilstand 2017 tilsendt, send en epost til animalia@animalia.no eller gå inn på animalia.no for å lese den elektronisk.

Helsetjenesten for storfe

1. januar flyttet helsetjenesten for Storfe med Harald Holm og Åse Margrethe Sogstad til Animalia. Vi ønsker de velkommen til oss!

Animalia AS

1. januar 2018 ble Animalia sin virksomhet skilt ut i et eget aksjeselskap, Animalia AS. Eierne av selskapet er Nortura SA og Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF). Alle oppgaver og ansvar som ble utført av Animalia har blitt overført til Animalia AS.

Personalendringer

Agnethe-Iren Sandem er ansatt i et ettårig vikariat og begynte 1. desember. Hun har mastergrad i etologi fra NLH og doktorgrad med temaet velferdsindikatorer hos storfe. Hun har tidligere jobbet med produktstøtte innen melkeproduksjon og landbruk generelt. Vi ønsker Agnethe-Iren velkommen til oss.