GENO Medlemsinfo

GENO Medlemsinfo

Redigert av
Eva Husaas

eva.husaas@geno.no

Dyregod-dagane 2018

Fra venstre Ingrid Aasbø med 1333 Bella, Jorunn Aasbø med 1317 Kvitlin, Karin Aasbø med 1332 Nussi og Elise Aspås Torvik og Karin Sofie Blekken med 844.

Foto: Eva Husaas

Også i år hadde Geno stand under Dyregod-dagane, som ble holdt 31. august - 2. september. Det ble også arrangert kalvemønstring.

I år var hele 22 100 publikum innom Dyregod-dagane på Batnfjordsøra. Det var mye trafikk innom Geno sin stand, og mange nysgjerrige så på sædceller i mikroskop. Lørdag ble det, tradisjon tro, også arrangert kalvemønstring. Åtte mønstrere og syv kalver deltok.

Det var mange flinke mønstrere som hadde god kontroll på kalvene sine og det var ikke lett å plukke ut vinner. Til slutt ble det delt seier. Vinnerne var Ingrid Aasbø med kalven 1333 Bella og Karin Sofie Blekken og Elise Aspås Torvik med kalven 844.

Markedsuker i Geno 2019

Geno gjennomfører markedsuker i de ulike områdene. Det er sterkt ønskelig at produsentlagene planlegger Geno-aktiviteter innenfor disse ukene. Dette er effektivt med tanke på å nå flest mulig og det er kostnadsbesparende. Samarbeid gjerne med naboprodusentlaget når dere planlegger aktiviteter.

  • Uke 3: 14.-18.januar: Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland

  • Uke 6: 4.-8.februar: Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal

  • Uke 17: 23.-26.april: Nordland, Troms, Finnmark (ikke mandag, da det er 2.påskedag)

  • Uke 43: 21.-25.oktober: Trøndelag

  • Uke 46: 11.-15.november: Telemark, Østfold, Vestfold, Buskerud, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland

Les mer om produsentlagsaktiviteter på Geno.no under menypunktet «medlem»/«Aktiviteter i produsentlaget».

Storfe 2019

Seks organisasjoner går sammen om å arrangere storfekongressen Storfe 2019, som holdes 27.-28. november 2019 på Gardermoen. Arrangementet holdes på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport. Nå planlegges et skreddersydd program for storfebønder i hele landet.

Arrangørene er de samme som sto bak Storfe 2013 på Fornebu og Storfe 2016 på Gardermoen: Felleskjøpet Agri (FKA), Geno, Norsk Landbruks­rådgiving (NLR), Nortura, Tine og Tyr.

− Storfe 2019 er en dugnad fra alle organisasjonene. Avtale med hotellet er signert og programkomiteen er i full gang med å sette sammen et program som skal bli interessant og nyttig for flest mulig, sier Asgeir Svendsen i Nortura. Han leder hovedkomiteen som består av Agnete Børresen (Geno), Rune Lostuen (FKA), Jan Ferstad (NLR), Tone Roalkvam (Tine), og Eli Hveem Krogsti (Tyr).

Det legges opp til inntil fire parallelle fagprogram med felles åpningsforedrag og avslutning. Tradisjonen tro blir det også festmiddag med god, norsk mat, underholdning og dans.

− Vi har fått fram en del ideer til programmet, og er åpne for innspill framover. Målet er å ha klart et skreddsydd program for gardbrukerne før jul, sier Lostuen. Påmeldingssystemet skal være oppe og gå på nyåret.

− Det er et mål å holde kostnadene nede. Derfor jobber vi med å få inn sponsorer. Det blir også utstilling med aktuelle utstillere i bransjen, sier Agnete Børresen i Geno. Hun jobber med sponsing og utstilling sammen med Eli Hveem Krogsti i Tyr.

Prisøkning på andre melkeraser fra 1. september

I starten av juni ble det foretatt en prisjustering på NRF-sæd og gamle raser. På styremøtet i august vedtok styret at pris på konvensjonell sæd av rasene Holstein, Jersey, Fleckvieh (Melke­simmental) og Brown Swiss økes med 10 kroner med virkning fra 1. september 2018. Kjønnsseparert sæd av Holstein, Jersey og Viking Rød økes med 25 kroner fra samme tidspunkt.