Forskjellig

Mo og Øyrane VGS vant Husdyrtreff

Landsvinnere melkeproduksjon 2018 fra Mo og Øyrane VGS. Fra venstre: Lærer Ole-Johan Norddal, Steffen Fjellestad, Andreas Akse og Sondre Haugen.

Foto: Mo og Øyrane VGS

Det var elever fra Mo og Øyrane VGS som stakk av med landsvinnertittelen på melkeproduksjon i årets husdyrtreff-tevling, tett etterfulgt av Hvam VGS.

Tine, Nortura, Norsvin, Geno og Tyr har igjen kåret landsvinnere og skolevinnere i Husdyrtreff – en lands­dekkende konkurranse laget for ­videregående skoler med landbruksfaglig retning.

Det ble levert inn svært mange godt gjennomarbeida besvarelser, og juryen hadde litt utfordringer med å peke ut landsvinneren for beste oppgave på melkeproduksjon. Besvarelsen til Andreas Akse, Sondre Haugen og ­Steffen Fjellstad fra Mo og Øyrane videregående skole i Førde gikk seirende ut av konkurransen. En svært grundig tolking og analyse av kukontrollens årsutskrift var utslagsgivende for avgjørelsen. Oppgaven framsto ellers som god og ryddig oppgave som elevene har lagt ned mye arbeid i. Om lag 212 elever, fordelt på 13 skoler, deltok i den 36. Husdyrtrefftevlingen.