Organisasjon

Geno skal produsere kjønnsseparert sæd

Geno vil i løpet av våren 2018 kunne levere norskprodusert kjønnsseparert NRF-sæd med den helt nye teknologien til Genus ABS, IntelliGen®.

Pressemelding Geno/ABS

Administrerende direktør i Geno, Sverre Bjørnstad, er stolt over at Geno blir den første samarbeidspartneren til ABS Genus på den nye kjønnssepareringsteknologien Intelligen.

Foto: Mari Bjørke

Geno er nå i gang med å installere ABS Genus sin nye og patenterte teknologi i deler av det ombygde gamle elitefjøset på Store Ree. Noen av produksjonsmedarbeiderne har allerede vært over i USA og lært seg teknologien.

Første samarbeidspartneren til ABS

– Vi er stolte av å være den første samarbeidspartneren til ABS som kan tilby denne teknologiplattformen til våre medlemmer, sier Sverre Bjørnstad, administrerende direktør i Geno. – Montering av utstyr og oppstart av produksjon skjer før jul. Ambisjonen er å være leveringsdyktige i Norge i løpet av første kvartal 2018. Å tilby egenprodusert kjønnsseparert sæd til våre eiere og våre kunder har vært ønsket lenge, og gjennom samarbeidet med Genus ABS har Geno fått tilgang til den nyeste teknologien for kjønnsseparering, sier Sverre Bjørnstad.

Ny teknologi mer skånsom med sæden

IntelliGen Technologies er en helt ny måte å produsere kjønnsseparert sæd på som skiller seg fra tidligere brukt teknologi ved at den etter Genos vurdering behandler sæden mer skånsomt. Geno forventer med denne teknologien å kunne levere bøndene et bedre kjønnsseparert produkt enn vi har hatt tidligere. Geno har hatt et eksklusivt partnerskap med ABS Global over flere år for å markedsføre Norsk Rødt Fe (NRF) i nøkkelmarkeder internasjonalt, og Sverre Bjørnstad sier avtalen om bruk av teknologi for kjønnsseparering av sæd som nå er inngått er en naturlig utvidelse av dette samarbeidet.

– Vi ser fram til å hjelpe Geno til å gjøre vår unike teknologi for kjønnsseparering av sæd tilgjengelig for deres kunder både i Norge og internasjonalt, sier global direktør for IntelliGen Technologies, Jesús Martínez.

For mer informasjon om Genus IntelliGen Teknologier, gå inn på www.genuplc.com.

Genus ABS plc

Verdensledende selskap på salg og distribusjon av storfegenetikk, reproduksjonstjenester og genetikk. Genus ABS markedsfører og distribuerer storfegenetikk til 80 forskjellige land, og ble etablert i 1941. Hovedkvarter i Wisconsin, USA. Mer info: www.genusplc.com/ og http://www.absglobal.com/