Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til buskap@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Trillinger

Jon Drugli fra Meldal i Sør-Trøndelag har sendt oss bilde av de fine trillingene som kom til verden 4. august. Far til kalvene er 11813 Boerset og morfar 10704 Tranmæl. På bildet ser vi Jon Drugli og Anne Lise Selnes Drugli med kalvene som har fått navnene Mari, Kari og Birk. Veterinær Andre Martinussen hjalp til med fødselen.

Gammel fjøstavle

Odd-Roar Stenby har sendt oss et bilde av ei fjøstavle han kom over på et bruktmarked på Hedmarken. Far til kua som hadde denne fjøstavla var 160 Stolp som var en okse oppdrettet av Einar Storlien i Ringsaker i Hedmark.

Kalvemønstring på Beitstad

Fra Øystein Berg har vi fått dette bildet fra kalvemønstringa under Beitstad-dagan i begynnelsen av september. Fra venstre Jenny Modell Almlid, Camilla Brørs, Angelica Elden Sagen, Rikke Modell Almlid og Julia Stamnes. Øystein skriver: Beitstaddagan er en slags bygdemartna, som inneholder blant annet klubbmesterskap i friidrett, fotballturneringer, boder, matservering og salg av lokal kunst og håndtverk. Dette foregår i den vakre bygda Beitstad som ligger innerst i Trondheimsfjorden. Bygda er også kjent for den populære Kortnebbgåsfestivalen som arrangeres om våren når gåsa mellomlander her. Festivalen har blitt et positivt innslag i beiteproblematikken denne arten fører med seg.