Vi i TINE

Mer valgfrihet i fellesfinansiert rådgiving fra TINE

Redigert av
Ann Christin Slettvold

Ann.Christin.Slettvold@tine.no

Fjøsrunden er viktig for TINEs omdømme.

Foto: TINE

Medlemsbesøket har vært en del av TINEs fellesfinansierte tjenester som alle TINE-medlemmer får hvert år. I løpet av våren og forsommeren endres Medlemsbesøket til Rådgiving og fjøsrunde.

Rådgiving og fjøsrunde er det nye navnet på tjenesten som skal ta over for Medlemsbesøket. Tidsrammen vil som før være tre timer. En time settes av til obligatorisk fjøsrunde og det settes av to timer til rådgiving. Du velger selv hvilket fagområde du ønsker rådgiving innen: bedriftsrådgivning, økonomi, fôring, helse, avl eller bygg.

Velg rådgiving ut ifra ønsker og behov

–Allerede i år vil du kunne velge hvilket fagområde du ønsker som en del av Rådgiving og fjøsrunde. Ambisjonen er å kunne levere rådgiving fra det fagområdet du ønsker så raskt som mulig, sier Heine Bakke, sjef for TINE Rådgiving.

– Denne endringen kommer som følge av tilbakemeldinger vi har fått fra TINEs medlemmer. I fjor gjennomførte vi en stor undersøkelse som viste noe lav tilfredshet med det fellesfinansierte tilbudet. Vi har tatt dette på alvor og håper det nye tilbudet blir godt tatt imot, avslutter Bakke.

Tiden framover skal brukes til å bygge kompetanse internt. Vi lanserer bedriftsrådgivning som fagområde. Bedriftsrådgiveren skal være god på helheten, og bistå deg som bedriftsleder til å nå dine mål. I tillegg skal bedriftsrådgiveren ha kompetanse innen produksjonsøkonomi, oppfølging og veivalg. Produksjonsplan ØRT, mjølkonomi og mjølkeprognoser er noen eksempler på tjenester bedriftsrådgiveren kan levere. Ønsker du en rådgiver som støtter deg i rollen som bedriftsleder og som utfordrer deg på løpende drift av egen gard, sikrer du deg en avtale med en bedriftsrådgiver.

Meld ditt ønske på elektronisk skjema

Muligheten for å velge hvilket fagområde du ønsker for rådgivingsmøtet, blir sendt ut distriktsvis på ulike tidspunkt. De første distriktene sendte ut et elektronisk skjema på epost om dette allerede i mars. Etter hvert som distriktene mottar svar vil produsentene få tildelt rådgiver fra sitt ønskede fagområde.

Fjøsrunde – viktig for omdømmet

Fjøsrunden skal som i dag først og fremst legge et godt grunnlag for rådgivingsdelen og videre oppfølging. God dyrevelferd og melkekvalitet er viktig for å sikre omdømmet til TINE og TINEs eiere. En godt dokumentert fjøsrunde skal bidra til dette. Fjøsrunden har vært og er fortsatt obligatorisk for alle medlemmer i TINE og utføres av rådgiveren under det fellesfinansierte møtet.

Tilbudet om gruppemøter som en del av det fellesfinansierte tilbudet vil fortsette som før.