Organisasjon

Milepæl i Kina

Geno er nå via videokonferanseutstyr direkte knyttet opp mot 40 melke­bruk i Kina, og en ny milepæl er nådd i dette spennende markedet.

Hanna Storlien

Kommunikasjonskonsulent i Geno

hanna.storlien@geno.no

Signering av samarbeidsavtalen mellom Geno SA og Sanyuan.

Foto: Kaia Godager

Den norske og den kinesiske delegasjonen i Kina med Geno hovedkontor i Hamar på skjermen i bakgrunn

Foto: Kaia Godager

10. august ble avtalen med det kinesiske avlsselskapet Sanyuan markert med en videokonferanse der Geno hovedkontor på Hamar, norsk delegasjon og representanter for Sanyuan i Beijing og kinesiske melkebruk deltok. En delegasjon fra Landbruks- og matdepartementet ledet av Leif Forsell med deltakere fra Veterinærinstiuttet, Nibio og Geno dro tidligere i august til Kina. Formålet var å styrke kontakten med kinesiske myndigheter, følge opp intensjonsavtale med Kina om landbruksforskning og bidra til økt salg av NRF-gener.

Eksporten gjenopptatt

Etter at det kinesiske markedet i flere år var stengt for Geno, gikk den første eksportsendingen med 20 000 doser i november siste år. Geno har nå fått på plass en avtale med Sanyuan, som er et stort statlig kinesisk selskap som arbeider med avlsteknologi, utvikling og produksjon av meieriprodukter. Med direkte kobling til 40 melkebruk med videokonferanseutstyr, er Geno i ferd med å åpne dører for mer eksport.

Digital veiledning

Kameraene er ikke bare montert i kontorene på gårdene, men også rundt om i fjøsene. Det gir Geno mulighet til å veilede, utveksle kunnskap, holde foredrag, og gi råd til kinesiske bønder. Geno kan dermed bistå med sin ekspertise og gi informasjon om kuas helse, fertilitet og alt bonden trenger å vite for å drive på en god måte. Med det digitale kommunikasjonsutstyret vil Geno nå ut til kunder som har kjøpt norsk NRF-sæd og til andre potensielle kunder. Geno er det første avlsselskapet som får innpass hos Sanyuan med et slikt kommunika­sjons­utstyr.

Døråpner

Avtalen Geno har inngått med Sanyuan kan komme til å bety mye for norsk landbruk. Den er en dør­åpner for norsk landbruk i det kinesiske markedet og bekrefter at norsk genmateriale har ­konkurransekraft og er i verdenstoppen.

Økonomisjef Lars Skramstad (til venstre), Hamars ordfører Einar Busterud og styreleder Jan Ole Mellby deltok i videokonferansen fra Genos hovedkontor.

Foto: Rasmus Lang-Ree