Q-bonden

Q-bonden

Redaktør
Thor Lindsø

Q-Meieriene Gausdal

thor.lindso@kavli.no

Nettmøter

Q-Meieriene er såkalt forbrukerdrevet, det vil si at forbrukerne kan komme med ideer til nye produkter. Q-sjefen Bent Myrdahl arrangerer jevnlig nettmøter med forbrukerne der det diskuteres både nye produkter, og det kan gis tilbakemelding på allerede eksisterende produkter.

Q-Sjefen Bent Myrdahl, administrerende direktør i Q-Meieriene på forbrukerdagen.

Forbrukerdagen 2018»

Den ble arrangert 21.juni 2018. Alle forbrukere som hver eneste dag hjelper oss i det lille utfordrermeieriet med å bli litt bedre ble hyllet denne dagen.

Programmet hadde fokus på innovasjon og bærekraft. Det ble stilt spørsmål og utfordret på matsvinn og emballasje. Dagen var delt i to: Først var det flere hundre skolebarn som blant annet fikk møte både gründere, eventyrere og matreddere. Senere på kvelden var det et mer voksent publikum som fikk forklart hvorfor fremtiden er digital av styremedlem i Kavlifondet (Q-Meierienes eier), Silvija Seres.

Til slutt ble det delt ut to priser:1. Innovasjonsprisen, gikk til Teglverket skole for en av sine ideer om å redde mer mat. De mottok en 3D-printer og 50 000,- kr i innovasjonsstipend. 2. Forbrukerprisen som gikk til Ragnhild Zorilla for sin idé om Skyr mini. Ragnhilds ide har også vunnet dagligvarebransjens innovasjonspris.

SKYR Luftig nyhet i September 2018